Pretraga

Stiže konkurencija! Usporedili smo cijene taxija u Zagrebu

A- A+

Od danas je u Zagrebu dostupan  Uber, netradicionalana taxi služba koja ne posjeduje vlastita vozila već vas preko aplikacije upućuje na privatne vozače. Dolazak Ubera podigao je dosta medijske prašine i izazvala negodovanja među zagrebačkim taxi prijevoznicima. Provjerite koliko će Uber biti jeftiniji od ostalih zagrebačkih taxi službi!

Uber | srednja.hr

Uber je najveći svjetski taxi prijevoznik. Sjedište tvrtke je u San Franciscu, a njene usluge dostupne u više 300 gradova u 58 zemalja diljem svijeta.

Uber preko svoje aplikacije usmjerava korisnike na svoje vozače-obrtnike, koji su vlasnici vlastitih vozila. Tvrkta je revoluciju na tržištu izazvala iznimno niskim cijenama i vrhunskom kvalitetom usluge. Korisnici sami ocjenjuju vozače, a oni s niskim prosjekom brzo gube pravo voziti za Uber.

Od danas, Uber je dostupan i u Zagrebu. Najavljene cijene korištenja Ubera niže su i do 25% od cijena zagrebačkih auto prijevoznika. Ostali zagrebački taxi prijevoznici morat će ozbiljno sniziti cijene i unaprijediti uslugu da ostali konkurentni Uberovim cijenama starta od osam i kilometra vožnje od četiri kune.

Ipak nije sve kako se čini. Pogledajte što smo uočili usporedivši cijene taxija u Zagrebu!

srednja.hr

Izdvojeni članak

Otkrijte zanimanje: Vozač taksija je čuvar svih tajni

Cammeo jeftiniji na relacijama od dva kilometra

U usporedbi sa zagrebačkim Taxi prijevoznicima, Uber ima daleko najmanju cijenu starta i kilometra. Ipak, zanimljivo, u nekim situacijama, Cammeo je ipak jeftiniji. Cammeo ima daleko najveću startnu cijenu od 15 kuna, ali zauzvrat ne naplaćuje prva dva kilometra vožnje. Tako dolazimo do zanimljive situacije da je Uber dvije kune jeftiniji u relacijama do kilometar, ali je za kunu skuplji za vožnje od dva kilometra.

Manja cijena kilometra kod Ubera najviše se isplati na dužim relacijama. Na pet kilometara, Uber je od Cammea Jeftiniji 5, a od ostalih konkurenata 10 i više kuna. Nakon Ubera i Cammea, najpovoljniji taxi prijevoznik je Taxi Zebra, s cijenom starta od osam kuna i pedeset lipa, dok je najskuplji Radio Taxi Zagreb, s daleko najvećom startnom cijenom od 10 kuna.

U tablicu nismo uračunavali cijene poziva taxi službama, koji se kod nas u pravilu naplaćuju 2,50 kuna za poziv mobitelom i 1,25 kuna za poziv s fikson telefona. Uber se ne naručuje preko telefona već putem besplatne aplikacije, ali opciju naručivanja putem aplikacije imaju i ostale taxi službe, tako da je plaćanje poziva korisnika njegov vlastiti izbor i ne mora ulaziti u cijenu vožnje.