Pretraga

Što studenti gube ako nemaju dobru praksu? Ona je ključna za neke vještine

A- A+

Jedna od uloga visokih učilišta jest pripremiti studente za tržište rada, a dobro poznavanje gradiva za to je svakako temeljno. No, što je s manje opipljivim vještinama koje se ne tiču samog gradiva, a jednako su važne za zaposlenje? Uče li se one na faksu ili je tada već kasno? Koliko je za to važna praksa? Konferencija Obrazovanje na prekretnici ovom temom će se baviti na panelu koji će ugostiti predstavnike Algebre, FOI-ja i FPZ-a.

obrazovanje na prekretnici

Konferencija Obrazovanje na prekretnici bavit će se i pitanjem fakulteta kao mjesta za stvaranje vještina | Foto: srednja.hr, privatna arhiva

Znanja koja studenti stječu na studiju centralan su dio visokog obrazovanja. No, meke vještine, poput komunikacijskih, prezentacijskih ili umijeća rada u timu, bit će jednako važne za izgradnju uspješne karijere. Čak štoviše, na poslovima koji iziskuju rad s ljudima, kao i na upravljačkim pozicijama, imperativ su. U današnje vrijeme, kada većina kroz život promijeni nekoliko karijera, meke vještine omogućuju i fleksibilnost potrebnu za takve tranzicije.

Ključno pitanje koje proizlazi, dakle, jest gdje studenti uče ove i druge vještine potrebne za zaposlenje. Postoji li pravo ili krivo vrijeme za stvaranje vještina? Što ako se krene prekasno i može li se sve nadoknaditi na faksu? Koliko je praksa na visokim učilištima ključna za stvaranje upotrebljivih vještina? Je li dovoljna samo praksa, ili je potrebna i dobra stara teorija?

Izdvojeni članak

Donosimo program konferencije srednja.hr+ Obrazovanje na prekretnici

Ova pitanja tema su konferencije Obrazovanje na prekretnici

Konferencija Obrazovanje na prekretnici bavit će se i ovim pitanjima. Panel pod nazivom ‘Jesu li faksevi mjesto za stvaranje vještina ili je već prekasno?’ ugostit će predstavnike fakulteta koji ulažu puno u unaprjeđenje studentske prakse i vještina studenata. Na panelu će govoriti Mislav Balković, dekan visokog učilišta Algebra, Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike i Marko Šoštarić, dekan Fakulteta prometnih znanosti.

Konferencija se održava 7. studenog u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Riječ je o drugoj konferenciji portala srednja.hr na kojoj ćete, osim već spomenutog, moći poslušati još šest panela i četiri predavanja. Cijeli program pogledajte putem ove poveznice.

Ulaznice za konferenciju prodaju se putem Entria po cijeni od 350 kn (46,45 €). Za učenike i studente cijena ulaznica je 175 kn (23,23 €). Godišnji i mjesečni pretplatnici ulaznice mogu kupiti uz 50 % popusta, a njima smo osigurali i mogućnost da konferenciju prate potpuno besplatno, i to uživo online. Više o tome pročitajte ovdje.

Cijeli program konferencije pogledajte ispod.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Povodom 11. rođendana portala organiziramo konferenciju srednja.hr+ Obrazovanje na prekretnici čiji program pogledajte ovdje. Ulaznice možete kupiti putem Entrio sustava ovdje, a sve novosti možete pratiti putem rubrike Obrazovanje na prekretnici ili preko Facebook događaja ovdje.