Pretraga

Strava u Istri: Prevrnula se prikolica u kojoj su se vozili maturanti, više ozlijeđenih

A- A+

Kod Labina u Istri prevrnuo se traktor s prikolicom u kojoj su se vozili maturanti labinske srednje škole. Prema prvim informacijama svi su preživjeli i izvan životne opasnosti, ali 30 maturanata je ozlijeđeno.

prevrnula se prikolica s maturantima

Prevrnula se prikolica s maturantima u Labinu | foto: istarski.hr

U Istri se danas ujutro prevrnuo traktor s prikolicom u kojoj su se vozili maturanti Srednje škole Mate Blažine u Labinu koji danas slave norijadu, piše Glas Istre. Prema prvim informacijama svi su preživjeli i izvan životne opasnosti, no 30 je ozlijeđenih, piše Jutarnji list.

– Na teren je odmah poslano pet timova Hitne pomoći i već su djeca trijažirana i razvrstana prema vrstama ozljeda te će biti zbrinuti u KBC-u Rijeka te u Općoj bolnici Pula, rekla je za Jutarnji list Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije.

Kako javlja Glas Istre, prometna nesreća dogodila se na putu iz Labina u Prtlog, gdje se danas odvija tradicionalna proslava norijade. Prikolica se prevrnula na nizbrdici, na cesti za Dugu Luku. Na mjestu nesreće su vatrogasci, hitna pomoć i policija, piše Glas Istre.

Izdvojeni članak
Norijada Zagreb 2023

Evo kako je protekla norijada 2023. diljem Hrvatske

Neslužbeno se doznaje, kako piše istarski.hr, da je uzrok nesreće proklizavanje kočnica na nizbrdici. Na putu do Labina ukupno su bila dva kamiona i dva traktora s maturantima. Kako smo već pisali u našem prijenosu uživo s norijade, ovo nije današnja prva intervencija na norijadi. U Dubrovniku su ujutro maturanti zapalili gume pa su na teren izašli vatrogasci i ugasili požar.