Pretraga

Stravična nesreća: Utopio se učenik u Biogradu na Moru, tamo je bio na ekskurziji

A- A+

Srednjoškolac iz Gline jučer se utopio u Biogradu na Moru. Tamo je, neslužbeno doznaju mediji, bio na ekskurziji. Kupao se s prijateljima u moru, krenuo se vraćati na obalu kad mu je, pretpostavlja se, pozlilo. Unatoč pruženoj pomoći, dječaku nije bilo spasa.

plaža

Ilustracija: Unsplash; Sarah Labuda

Kako su nam potvrdili iz Policijske uprave zadarske, jučer oko 13.30 sati u Biogradu na Moru, ispred plaže Soline, maloljetnik je plivao s prijateljima. Nakon nekog vremena odlučio se sam vratiti na obalu, no do plaže nikada nije stigao.

Srednjoškolac iz Gline

Ubrzo je pronađen na površini mora u besvjesnom stanju. Drugi su ga kupači, kažu nam iz zadarske policije, odmah iznijeli na obalu gdje mu je pružena pomoć i prije dolaska Hitne medicinske pomoći. Unatoč pruženoj pomoći, maloljetnik je preminuo, a mrtvozornik pregledom nije pronašao nikakve tragove koji bi upućivali na kazneno djelo.

O nesretnom je događaju obavješteno i nadležno državno odvjetništvo koje je naložilo obdukciju mrtvog tijela. Index piše kako je stradali maloljetnik zapravo srednjoškolac iz Gline. Potvrdila im je to tamošnja dogradonačelnica Branka Bakšić Mitić, kazavši kako su svi u šoku. Isti portal neslužbeno je doznao kako je nesretni učenik tamo sa školom bio na ekskurziji.

Nema spasilačke službe ni defibrilatora

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, prije nego što su stigla kola hitne pomoći, u reanimaciji nesretnog dječaka sudjelovala je medicinska sestra i student šeste godine medicine Lukas Kvartuč. U izjavi za Slobodnu kaže kako na plaži nije bilo defibrilatora te da su kola hitne, a s njima i defibrilator, stigli nakon pola sata.

– Jedna medicinska sestra također se našla tamo, ona je obavila najveći dio posla, učinili smo sve što smo mogli. I njegova nastavnica je čitavo vrijeme bila tamo. Svi su bili jako potreseni, ali nažalost unatoč dugotrajnim naporima, ništa se nije moglo učiniti, a pokušali smo doslovno sve što smo mogli. Hitna pomoć je nakon dosta vremena, mislim da se radilo oko pola sata, došla iz Benkovca i oni su nastavili s reanimacijom, bez uspjeha, kazao je, između ostalog, za Slobodnu Dalmaciju student medicine Lukas Kvartuč.

Soline, plaža na kojoj se nesreća dogodila, kazao je Kvartuč za Slobodnu Dalmaciju, nema spasilačku službu, a ni defibrilator, što je ocijenio kao loše.

– A nema niti defibrilator, što je, držim velika greška. Jer ovdje ljeti bude puno ljudi i da na toliko kupača nema barem jedan defibrilator i osoba koja je educirana za rukovanje s njim, ja to ne mogu razumjeti, kazao je, među ostalim, Kvartuč za Slobodnu.