Pretraga

Hrvatski grad djeci s teškoćama daje uskrsnicu od 400 eura: Evo uputa za roditelje

A- A+

Ususret Uskrsu, Biograd na Moru će podržati djecu s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju. Za svako dijete je pripremljeno 400 eura. Roditelji zahtjev za uskrsnicom mogu podnijeti osobno ili putem pošte. U dodjeli novčane potpore, Grad će se voditi popisom lokalnog Centra za socijalnu skrb.

novčanica euro

Foto: srednja.hr

Iako je ožujak tek počeo, brojni učenici i nastavnici već razmišljaju o nadolazećem Uskrsu i proljetnim praznicima. Kao što smo ranije pisali, ove godine proljetni praznici učenicima počinju 28. ožujka. Iako tehnički završavaju 5. travnja, nastava ustvari počinje tek 8. travnja.

U duhu nadolazećih blagdana, Biograd na Moru će isplatiti jednokratnu novčanu pomoć djeci s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju. Ovu je odluku donio tamošnji gradonačelnik Ivan Knez. Ovaj uskršnji poklon je već u planu gradskog budžeta. Uskrsnicu dobivaju sva djeca s poteškoćama koji imaju prijavljeno prebivalište na gradskom području Biograda na Moru.

Izdvojeni članak

Studenti iz općine na istoku dobivaju uskrsnice: Prijave su već krenule

Točan broj djece, vidjet će se prema popisu Centra za socijalnu skrb Biograd na Moru. Dio djece će ovu novčanu potporu dobiti i prema rješenjima drugih nadležnih institucija u gradu. Uskrsnica će iznositi 400 eura po djetetu s poteškoćama u razvoju.

No, da bi djeca s poteškoćama u razvoju i posebnim potrebama dobila ovu potporu, sami roditelji se moraju prijaviti za uskrsnicu. Prijave su se otvorile četvrtog ožujka te će ostati otvorene sve do 22. ožujka. Prijave je moguće podnijeti jedino osobno ili putem pošte. Svi prijavitelji moraju ispuniti prijavnicu koju je moguće naći na ovoj poveznici. Prijave se moraju podnijeti na adresu Grad Biograd na moru, Trg kralja Tomislava 5, 23 210, Biograd na Moru.

Roditelji mogu doći i osobno na ovu adresu te zahtjev podnijeti u pisarnici Jedinstvenog upravnog odjela Grada Biograda na Moru na istoj toj adresi. Za pomoć i dodatne informacije, moguće je kontaktirati Grad na telefonski broj 023/ 383-150 ili na e-mail [email protected]. Uz odgovarajuću dokumentaciju potrebno je dostaviti preslik osobne iskaznice te broj tekućeg računa na koji će se izvršiti uplata.