Pretraga

Student biologije tijekom predavanja zapucao po dvorani: Ubio studenticu i ozlijedio još troje

A- A+

Na njemačkom Sveučilištu Heidelberg u pokrajini Baden-Württemberg jučer je došlo do pucnjave. Student biologije (18) ušao je u dvoranu u kojoj se odvijalo predavanje te ranio četvero ljudi, od kojih je jedna studentica preminula, a potom je počinio samoubojstvo.

Ilustracija: Unsplash

Kako piše dw.com, u pucnjavi na njemačkom Sveučilištu Heidelberg ubijena je 23-godišnja studentica, dok je još troje osoba ozlijeđeno. Počinitelj je 18-godišnji student biologije koji je, nakon što je zapucao po dvorani, istim oružjem počinio samoubojstvo.

Zapucao tijekom predavanja

Na konferenciji za medije iz policije su otkrili kako je muška osoba ušetala u dvoranu sveučilišta s dvocijevkom i još jednim vatrenim oružjem. U trenutku kada je zapucao u dvorani se održavalo predavanje. Ozlijeđene su četiri osobe, a 23-godišnja studentica preminula je nekoliko sati kasnije u bolnici. Ostalo troje zadobilo je ozlijede po licu, leđima i nogama, kažu iz policije.

Dw.com prenosi i da je policija zaprimila nekoliko prijava oko 12:20 sati, a na mjesto događaja došli su nekoliko minuta kasnije. U operaciju je bilo uključeno 400 policajaca. Brzo je utvrđeno da je počinitelj djelovao sam i da više ne postoji opasnost za javnost.

Ocu prije pucnjave poslao jezivu poruku

Iz policije kažu i da napadač nije pokazivao znakove života kada su se uspjeli približiti njegovom tijelu. Pronašli su i ruksak koji mu je pripadao, a u njemu se nalazila veća količina municije.

Policija nije objavila motiv i oko toga još uvijek traje istraga, a nepoznanica je i kako je 18-godišnjak došao do oružja. Iz policije su rekli i da mladić nema dosje u policiji, a nije posjedovao niti dozvolu za oružje za koje se smatra da je nabavljeno izvan Njemačke.

Kako piše dw.com, mladić je netom prije incidenta svom ocu poslao poruku putem WhatsAppa, u kojoj spominje kako ljudi moraju biti kažnjeni te je izrazio želju da bude sahranjen na moru.