Pretraga

Studenti osmislili novi izgled Adventa u Zagrebu, a Tomislavac postaje veliko klizalište

A- A+

Glas o velikom klizalištu u kojem će Zagrepčani ove godine moći uživati širio se već neko vrijeme, no sada je službeno potvrđeno – Tomislavac se pretvara u veliki ledeni park. Provjerite u kojem razdoblju ćete moći uživati na dosada najvećem klizalištu u hrvatskoj metropoli, kao i kako će se cijene kretati. Također će doći do većih izmjena u izgledu Adventa u Zagrebu, a za iste su dijelom zaslužni studenti.

Google Streer View

Približava se Advent u Zagrebu, a sigurno ste već iskazali negativne ili pozitivne stavove o, po mnogima, preuranjenom ukrašavanju grada za nadolazeći Božić. Ipak, većina se veseli toplom ugođaju kojim će uskoro odisati naša metropola. Uz kuhano vino, kobasice i neizostavne fritule, Zagrepčani se posebno vesele klizalištu koje je do sada prekrivalo dio Trga bana Josipa Jelačića.

No nedavno se krenulo šuškati o preseljenju klizališta na novu i znatno veću lokaciju. Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld potvrdila je glasine da će se zagrebački Tomislavac pretvoriti u veliki ledeni park veličine 1.940 metara kvadratnih, piše Večernji list.

Izdvojeni članak

Humanitarna akcija: Studenti s Cvjetnog pokazali veliko srce i uljepšali jedan Božić

Više od mjesec dana uživanja na velikom klizalištu

Pokraj Umjetničkog paviljona na Trgu kralja Tomislava niknut će veliko klizalište koje će građani moći posjećivati više od mjesec dana. Radi se o najvećoj investiciji TZGZ-a vezanoj uz ovogodišnji Advent u Zagrebu koji službeno počinje 29. listopada kada će se upaliti prva od četiri svijeće na glavnom zagrebačkom trgu.

– Klizalište smo odlučili premjestiti s prenatrpanog Trga bana Jelačića, a otvorit ćemo ga 5. prosinca i bit će otvoreno do 18. siječnja. Ulazak na klizalište plaćat će se 20 kuna, a najam klizaljki bit će 10 kuna. Osim što će se klizalište za najmlađe preseliti, nakitom koji je Zagreb inače darovao gradovima prijateljima okitit će se i veliko božićno drvce, izjavila je za navedeni izvor direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld. Istaknula je i kako će se grad krenuti ukrašavati za dan-dva dok Turistička zajednica ukloni sve košarice s cvijećem s Jelačićeva trga.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Božićna drvca koja oduzmaju dah

Studenti osmislili novi izgled Zagreba

Osim preseljenja klizališta, ovogodišnji Advent na glavnom trgu imat će drugačiji izgled nego što je do sada bio slučaj, a za to su zaslužni zagrebački studenti. Na novom izgledu radili su studenti Arhitektonskog fakulteta, studija dizajna, Akademije likovnih umjetnosti i Filozofskog fakulteta u suradnji s Društvom arhitekata Zagreba na interdisciplinarnoj radionici.

– Rješenja s radionice već su ove godine inspirirala TZGZ da napravi male korekcije i poboljšanja adventa za 2014. godinu, no u planu je više prijedloga pripremiti i realizirati za sljedeći advent 2015., izjavio je za Večernjak Rene Lisac, moderator i provoditelj interdisciplinarne radionice.

Novost je i što će ove godine na glavnom trgu šatori biti manji, ali će se i manje zadržati na toj lokaciji. Također će se i po raznim lokacijama nalaziti mali darovi u obliku kalendara koji će odbrojavati dane do Božića.