Pretraga

Studenti poludili zbog sramotnog oglasa za posao koji je objavio Studentski centar Osijek

A- A+

Na službenim stranicama Studentskog servisa Osijek, jučer je objavljen oglas za konobarski posao u ugostiteljskom objektu, u kojem se traže dva redovita studenta/ice, a satnica za obavljanje posla je ni manje ni više nego 15 kuna! Zbog mizerne satnice koja je tri kune niža od preporučene prema Cjeniku usluga osječkog SC-a, studenti su u komentarima osuli rafalnu paljbu.

No, ubrzo je oglas nestao sa stranice te potom ponovno vraćen, što su brojni komentatori protumačili kao pokušaj cenzure slobodne misli od strane Studentskog servisa.

– Cenzure na ovoj stranici nije bilo niti će je biti. Zbog tehničke pogreške pri objavi fotografija kafića, morali smo ukloniti prvu objavu, što nije prvi put da se događa, ali u prethodnim slučajevima oglasi nisu izazvali toliku pozornost pa i nije bilo naknadnih reakcija, objašnjava administrator Facebook stranice Studentski servis Osijek-Studentski centar u Osijeku.

S obzirom da satnica nije predmet propisa nego preporuke, administrator ju nije komentirao.

Ipak, brojni pratitelji stranice, bili su podjednako oštri i prema satnici od 15 kuna, ali i prema cenzuri slobode razmišljanja, kako su si protumačili brisanje prvog oglasa.

Izdvojeni članak

Pod pritiskom studentice moćni Hrvatski telekom popušta i diže minimalnu satnicu

Navest ćemo samo neke od komentara.

‘Samo vi brišite komentare al pametni ljudi neće radit za 15 kn sat! Bolje nemoj otvarat kafić nego ga otvorit pa da nemaš pare da platiš radnike. Radila sam tamo četiri godine,minimalna satnica 20 kuna sat….. i to je u redu, a ne ovaj cirkus i još komentare brišete, jadni li ste.’

‘Trenutno strašno žalim zbog dvije stvari:
1. Teško razočaranje u Studentski servis
2. Sramoćenje (iako očekivano) samog imena Kafića Uzdravlje’

‘Redoviti studenti koji će vam raditi osam sati i 15 kn po satu…I šta još? Pa kakve su ovo sramote??? Sram vas može biti, pa raznošenje letaka se više plaća…’

‘Srećom pa još netko (čitaj studenti) u ovoj državi ima mozga i neće se ponižavati za mizarnu satnicu od 15kn/h. Ne samo da ne poštujete studenta kao mladu osobu, već ovime vrijeđate i svakog onog tko ima i imalo u glavi! Mene bi bilo sram ovako nešto objaviti, zapitajte se dal bi vaša djeca radila za ove “pare”!? Dno dna…’

Premda cjenici koji sadrže najmanje preporučene cijene za obavljanje pojedinog posla nemaju snagu propisa, a ni zakona, nego tek preporuke, valja se prisjetiti prošlogodišnjeg slučaja iz Splita.

Naime, pod pritiskom savjesne studentice, koja čak nije ni imala nikakav primarni interes u svemu, budući da radi u drugoj tvrtci, moćni internacionalni telekom je podigao minimlanu satnicu za studentski rad.

Vidjet ćemo hoće li se na sličan način ponijeti i osječki ugostitelj.