Pretraga

Studenti protestiraju protiv umirovljenika u javnom prijevozu

A- A+

Studenti u Kini organizirali su se i transparentima protestiraju protiv umirovljenika koji tijekom dnevnih gužvi koriste sredstva javnog prometa, zbog čega su studenti prisiljeni ustupiti im mjesto za sjedenje. Osim toga, starijima je potrebno vremena da uđu i izađu iz autobusa, zbog čega oni kasne na predavanja, tvrde studenti.

www.klix.ba

Izdvojeni članak

Uvode vagon za samce kako bi građani pronašli srodnu dušu u javnom prijevozu

Transparentima protiv umirovljenika u autobusima

Kinezi ne podnose kašnjenje, i to je općepoznata činjenica, a upravo zbog toga su se pobunili tamošnji studenti koji tvrde da radi umirovljenika u javnom prijevozu kasne na fakultete. Organizirali su prosvjed protiv umirovljenika, te uz pomoć transparenata traže da se oni ne voze autobusima u vrijeme dnevne špice.

Kineski studenti ljute se jer umirovljenicima uvijek moraju ustupati svoje mjesto u autobusu, a osim toga, gube prema njihovom mišljenju previše dragocjenog vremena.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Spavanje u javnom prijevozu

‘Ne samo da im moramo ustupiti mjesto, nego zbog njih i kasnimo’

– Ne samo da moramo ustupiti svoje mjesto, nego i kasnimo zbog penzionera. Njima je potrebno mnogo vremena da uđu u autobus i izađu iz njega, rekao je jedan od studenata.

Oni apeliraju na umirovljenike da ne koriste usluge javnog prijevoza za vrijeme najvećih dnevnih gužvi, kako ne bi kasnili na predavanja. Kompanija koja je vlasnik autobusa pak ne smatra njihove zahtjeve opravdanima.- Oni bi trebali poštivati starije osobe. Umirovljenici su vrijedno radili cijeli svoj život. Zaslužili su pravo da sjednu, izjavio je glasnogovornik kompanije, piše Klix.ba.