Pretraga

Studenti se imaju čemu veseliti nakon praznika: U ovom je studentskom domu krenula prava ‘generalka’

A- A+

Stanare i brucoše koji tek stižu u Studentski dom A u Varaždinu, dočekat će novi sustav grijanja i hlađenja na obnovljive izvore energije. Vijest o tom zahvatu objavio je Studentski centar u Varaždinu na svojem Facebooku.

Studentski centar u Varaždinu objavio je da uvode novi sustav grijanja i hlađenja na obnovljive izvore energije u prizemlju Studentskog doma A, nakon što je isti zahvat već napravljen na preostala dva kata. Fotografije radova objavljene su na službenoj Facebook stranici SC-a u Varaždinu.

– Nastavno na radove izvedene tijekom prošlog ljeta dovršeno je postavljanje LED rasvjete u cijelom objektu, a zamijenjeni su krovni prozori, laminati kao i madraci, napominju iz SC-a u Varaždinu.

Kako bi cijeli Studentski centar uređen i osvježen dočekao svoje stanare, ali i brucoše na početku nove akademske godine, kažu i da se obavljaju ostali ljetni i uobičajeni poslovi na održavanju interijera studentskih domova i restorana. Ti poslovi uključuju lakiranje parketa, bojanje zidova i generalno čišćenje, a uređuje se i okoliš, solarne klupe te zelene i sportske površine.

Izdvojeni članak
Studentski centar u Varaždinu

SC Varaždin promijenio je detalj u svom imenu: Doznali smo zašto i je li pravopisno ispravno

Osim promjena koje SC u Varaždinu radi na studentskom domu, podsjećamo da su nedavno napravili i promjenu svojevrsnog identiteta. Naime, Studentski centar Varaždin promijenio je ime u Studentski centar u Varaždinu te je predstavio javnosti novu adresu, kao i novi logotip. Ravnatelj SC-a, Nenad Milijaš, otkrio nam je i zašto je došlo do te promjene.

– Uskladili smo Statut s novim Statutom Sveučilišta u Zagrebu, gdje su između ostaloga u članku 11. navedeni nazivi svih studentskih centara ostalih sastavnica Sveučilištu u Zagrebu, tako da svima iza ‘Sveučilište u Zagrebu Studentski centar’ piše ‘u’ – ‘u Sisku’, ‘u Varaždinu’ ili ‘u Zagrebu’, kazao nam je Milijaš.