Pretraga

Studenti se skinuli goli i napravili kalendar u znak protivljenja homofobiji

A- A+

Poznato je kako su veslači atlete te da privlače poglede i mame uzdahe gdje god se pojave. Svoja isklesana tijela odlučili su iskoristiti studenti i članovi veslačkog tima s britanskog Sveučilišta Warwick kako bi iskazali svoj sav o homofobima.

Screenshot Vimeo

U posljednje vrijeme nije rijedak slučaj da se aktivisti diljem svijeta za više ciljeve skidaju goli. No iz primjera Pussy Riotsa smo naučili da takav aktivizam ne prolazi svugdje, pogotovo ako se radi o LGBT skupinama.

Izdvojeni članak

Jednostavan test koji otkriva homofoba u vama

Nedavno su svoja obnažena tijela iskoristili studenti i članovi veslačkog tima s britanskog Sveučilišta Warwick kako bi iskazali svoj stav po pitanju homofoba, piše Huffington Post.

Naime, mladi veslači su shvatili da su njihovi kalendari jako popularni među LGBT zajednicom, pa su posljednji kalendar upravo odlučili posvetiti toj skupini. Skinuli su se goli i fotografirali kako bi ukazali na problem mladih koji su svakodnevno podvrgnuti diskriminaciji, zlostavljanju ili maltretiranju samo zbog toga što su drugačijeg seksualnog opredjeljenja.

Tim studenata sportaša sudjelovao je u stvaranju humanitarne organizacije Sport Allies tako da su sva novčana sredstva koja prikupe prodajom kalendara odlučili donirati toj organizaciji.

Warwick Rowers 2015 Calendar: The Story from Sport Media Productions on Vimeo.