Pretraga

Studenti za studente: iz podruma FPZG-a kreće TV Student

A- A+


Izdvojeni članak

Radio Student rastura u pubertetu!

Utorak, 6. studenoga 2012. godine zasigurno će postati povijesni datum za Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, ali i datum koji će se spominjati u knjigama o medijima. Upravo taj dan u 19 sati počet će se emitirati prva studentska televizija na ovim prostorima, Televizija Student. Donosimo vam priču o nastajanju ove televizije, planovima i mladenačkom duhu koji će prožimati svaki trenutak emitiranog programa.

Iako postoji već deset godina u podrumu Fakulteta političkih znanosti, Televizija Student odlučila je svoj prozor okrenuti prema svijetu, a ne samo prema studentima smjera televizija na novinarstvu.

Srednja.hr i TV Student zajedno online

U suradnji s TV Studentom uskoro ćemo početi prikazivati njihove najbolje priloge i emisije na našem portalu u posebnoj rubrici tog studentskog medija.

Akademska četvrt i Alter ego prve emisije za studente

Nakon mjeseci priprema, u distribuciji Iskon.TV-a kreće Televizija Student. Moći ćemo je gledati i uživo preko web streaminga koji je omogućio CARNet. Emitiranje će se odvijati 24 sata dnevno, no svježeg programa će za početak biti tri sata.

S obzirom da studenti smjera novinarstvo svake godine produciraju sate emisija, priloga i drugih televizijskih formata, ova televizija imat će dovoljno materijala da popuni program.

Osim emitiranja dosad snimljenih formata, pojavit će se i dvije nove emisije.

Emisija Akademska četvrt bavit će se ozbiljnijim temama iz studentskih kuloara, a Alter ego će se baviti novim načinima života.

Izdvojeni članak

OPAli po video odgovorima

Nema nervoze, a cijeli vikend se radi

Osamdesetak entuzijasta u ovim trenutcima radi posljednje pripreme za početak emitiranja prvog neprofitnog studentskog televizijskog medija u Hrvatskoj. U podrumu Lepušićeve 6 atmosfera je na vrhuncu.

– Cijeli vikend radimo, testiramo svu opremu, slanje signala i slično. No, atmosfera je genijalna, nitko nije nervozan, svi smo fakat jako veseli, priznao nam je demos Mislav.

Studente vodi profesorica Tena Perišin, u suradnji s Igorom Mirkovićem i Robertom Knjazom. Pozitivna strana ovog projekta jest da svi zainteresirani studenti mogu doći u podrum Fakulteta političkih znanosti, ako žele sudjelovati u stvaranju studentske televizijske povijesti.

Tako su se veseloj ekipi TV Studenta već priključili kolege s Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba, a moguće je da krene suradnja i s FER-om te Hrvatskim studijima.

Poteškoće skoro pa otklonjene, sati se broje do početka emitiranja

Kao i svaki početak, ni ovaj ne prolazi bez poteškoća, no srećom samo tehničkih.
– Računala za montažu nisu nam bila sređena, programi za monitaranje nisu bili stavljeni, pa se svašta snimilo a nismo to imali gdje montirati, priznao je Mislav.

Svejedno, poteškoće su već gotovo uklonjene, a što će nam spremiti vesela družina iz podruma FPZG-a moći ćemo vidjeti u utorak.

Dotada uživajte u sekvenci pod nazivom ‘Referada’ koju su snimili studenti smjera televizija u prošloj akademskoj godini.

Referada from TV Student FPZG on Vimeo.