Pretraga

Super prilika za srednjoškolce: Snimite TikTok video i osvojite put u Strasbourg

A- A+

Europski parlament poziva sve srednjoškolce na sudjelovanje u nagradnom natječaju naziva #MeniJeBitno u sklopu programa Euroscola. Kao zadatak na ovom natječaju, učenici moraju snimiti TikTok video i u njemu predstaviti jednu ili više tema za koje smatraju da bi se Europski parlament njima morao baviti. Učenici iz tri srednje škole koji pobjede na ovom natječaju, osvojit će mjesto u programu Euroscola i na jedan dan u Strasbourgu postati zastupnice i zastupnici u Europskom parlamentu.

Zgrada Europskog parlamenta u Strasbourgu

Zgrada Europskog parlamenta u Strasbourgu | foto: Canva

Europski parlament je u potrazi za učenicima srednjih škola koji će, kroz video na TikToku, na kreativan i originalan način predstaviti i argumentirati jedan ili više problema kojima bi se zastupnici Europskog parlamenta trebali više baviti. Natječaj traje od 19. rujna do 3. listopada ove godine, a za početak je važno registrirati se na stranici zajednoza.eu.

Kako se prijaviti

Nakon registracije na stranici, snimite TikTok video trajanja do 60 sekundi u kojem ćete na zabavan, originalan i edukativan način odrediti temu i predstaviti problem ili probleme koji iz nje proizlaze, a dotiču vaše živote te argumentirati zašto je važno da se njome bavi Europski parlament. Nakon što ste video snimili, objavite ga na TikToku i u opisu obavezno pozovite pratitelje da se i oni registriraju na stranicu zajednoza.eu.

Kada ste objavili video na TikTok, poveznicu na video pošaljite na mail [email protected]. Osim poveznice na video, u mailu još napišite: ime škole koju prijavljujete, ime učenika ili učenice putem čije se poveznice novi korisnici registriraju na platformi zajednoza.eu te ime, prezime, e-mail adresu i broj mobitela nastavnika ili nastavnice u vašoj školi koja je spremna pripremati vas za natjecanje Euroscola.

Izdvojeni članak
europska unija

Europska unija mogla bi dobiti tri nova službena jezika, no odluka o tome stavljena je na čekanje

Kriteriji za odabir pobjednika

Prema porastu broja registriranih na stranici zajednoza.eu između 19. rujna i 3. listopada, broju interakcija na videu te kreativnosti i obradi tematike, žiri će odrediti najbolje video uratke, odnosno škole u ime kojih je učenik ili učenica video objavila.

Imena pobjedničkih škola Europski parlament će objaviti najkasnije 10. listopada na svojoj internetskoj stranici, a prije toga će izravno kontaktirati nastavnike i nastavnice pobjedničkih škola koji će potvrditi kako su njihove škole spremne sudjelovati na Euroscoli u Strasbourgu.