Pretraga

Susjedna država donijela stroge mjere: Škole ostaju zatvorene, ne smiju raditi ni autoškole

A- A+

Proteklog četvrtka u susjednoj je Sloveniji utvrđeno 1.508 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedna je to od zemalja u okruženju koje provode najstrože epidemiološke mjere. Između ostaloga, prije nekoliko su tjedna tamošnje škole prešle na nastavu na daljinu, a ta mjera upravo je produljena.

Foto: Samuel Bourke; Unsplash

Slovenska Vlada u četvrtak je donijela nove mjere, piše 24ur.com. Kako je izjavio tamošnji ministar zdravstva, Tomaž Gantar, kao i u prvom valu zaustavlja se javni prijevoz, ali je donesena i odluka vezana za škole.

Tako će se nastava u Sloveniji i dalje odvijati na daljinu, a vrtići će biti otvoreni samo za hitne slučajeve. Ova mjera produljuje se za sedam dana. Podsjetimo, u Sloveniji za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolce zatvorene od 19. listopada, a i studentima je nastava započela online.

U Sloveniji nije dozvoljen ni rad autoškolama.

Izdvojeni članak

Fakultet zagrebačkog sveučilišta produljio odluku o online nastavi za još dva tjedna

24ur.com prenosi i kako predsjednik udruge ravnatelja škola, Gregor Pečan, smatra da je najbolje  se nastava u školama odvija u fizičkom obliku, jer je to jedini kvalitetan oblik nastave, ali nastavit će s učenjem na daljinu u zadanim uvjetima. Mišljenja je i da su škole bolje pripremljene nego na proljeće, a eventualna zaostajanja koji se pojave bit će nadoknađena.

Pečan je istaknuo i da je iznenađen što učitelji nisu među prioritetima za cijepljenje, s obzirom na to da se u školama okuplja ogroman broj ljudi. Slovenski ministar zdravstva Gantar složio se s tom primjedbom i dodao da vjeruje da će biti dovoljno cjepiva za sve.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap