Pretraga

Nesvakidašnji sat: Zagrebački profesor geografije održao online nastavu s vrha Burj Khalife

A- A+

Popularni profesor geografije Dejan Nemčić prošlog je tjedna bio u Dubaiju gdje je primio dvije nagrade, ‘Učitelj godine 2021’ i ‘Ambasador Global Teacher Award’. Drugu je nagradu primio kao jedini učitelj iz ovog dijela Europe, a sve je nadopunio održanom nastavom s vrha najvišeg tornja na svijetu, Burj Khalife. Tako su njegovi učenici Osnovne škole Ive Andrića iz novozagrebačkog naselja Sopot mogli uživati u nesvakidašnjoj online nastavi.

Dejan Nemčić predaje učenicima s Burj Khalife

Foto: PR

Global Teacher Award prestižna je obrazovna organizacija sa sjedištem u New Delhiju, glavnom gradu Indije. Njene se nagrade svake godine dodjeljuju učiteljima iz cijelog svijeta u brojnim disciplinama. Hrvatski profesor geografije Dejan Nemčić tu je nagradu za najboljeg nastavnika geografije osvojio 2020. godine, a sada je primio i drugu, ‘Ambasador Global Teacher Award’.

‘Živim svoje snove, molim Vas nemojte me nikad probuditi’

– Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, naše obrazovanje, moju školu Ive Andrića u Sopotu i moje učenike. Imao sam čast održati i govor, a nakon što su mi nagrade dodijeljene, kratko sam se obratio publici: Živim svoje snove, molim Vas nemojte me nikad probuditi, rekao je Nemčić na dodjeli nagrada koja se održala u Dubaiju 17. ožujka. Istom je prilikom predstavio sve svoje projekte i svoj način rada.

Samo dva dana kasnije, održao je i govor na Expo izložbi u Dubaiju u organizaciji Hrvatskog paviljona o tome kako je ova vrijedna nagrada stigla u Hrvatsku. Tom prilikom je uputio zahvale na organizaciji izložbe i podsjetio na humanitarne priče koje su prošli po svijetu.

Izdvojeni članak

Profesorica iz Ogulina dobitnica je međunarodne nagrade: ‘Biti nastavnik nije lak posao’

Vrhunac projekta

Njegov boravak u Dubaiju ostati će u posebnom sjećanju učenicima 6.b razreda Osnovne škole Ive Andrića u Sopotu, koji su imali prilike vidjeti ljepote Dubaija s najvišeg vrha. Projekt profesora Nemčića, ‘Uživo sa svih kontinenata’, sada je održan sa najvišeg kata Burj Khalife, najvišeg nebodera na svijetu.

– Sve se poklopilo tog sunčanog dana. Internet je bio brz, zaštitari u Burj Khalifi dobro raspoloženi i učenici spremni na još jedno moje predavanje, prisjetio se profesor.

Dodao je kako su učenici tom prilikom mogli saznati više o razvitku brzorastućeg grada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

– Ovo je definitivno bio vrhunac našeg projekta ‘Uživo sa svih kontinenata’, projekta kojeg 10 godina provodimo u nastavi Geografije. Do sada su nam se uvijek uživo na sat Geografije javljali naši iseljenici, a sada smo malo zamijenili uloge pa sam im se osobno javio kao njihov učitelj geografije sa 148 kata najviše zgrade na svijetu i održao uživo predavanje s nevjerojatne Burj Kalife, zaključio je nagrađivani profesor geografije.