Pretraga

Jedna županija prelazi na online nastavu, u školama ostaju samo učenici od 1. do 4. osnovne

A- A+

Stožer Osječko-baranjske županije donio je preporuku da od srijede svi učenici srednjih škola i učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola prijeđu na online nastavu. U školama ostaju samo učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola.

online nastava

Foto: Unsplash; Compare Fibre

– Nakon razmatranja aktualne epidemiološke situacije na području Osječko-baranjske županije, Stožer civilne zaštite OBŽ donio je preporuku da se od sutra (19. siječnja) do 28. siječnja 2022. godine nastava za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola te nastava u srednjim školama održava po modelu C (online), priopćeno je ovog utorka iz Osječko-baranjske županije.

Nakon zimskih praznika pa do sada ovo je prva takva odluka na županijskoj razini. Do sada su se odluke o prelasku na online nastavu donosile na razini škola, ovisno o epidemiološkoj situaciji u tim školama.

Iz Stožera Osječko-baranjske županije navode kako je povod za ovu preporuku o prelasku većine učenika na online nastavu povećanje broja oboljelih od koronavirusa od početka siječnja na području cijele županije.

– Osobit porast broja pozitivnih, a posredno i odlazaka u samoizolaciju prisutan je u školama. Prema jučerašnjim podacima na području Osječko-baranjske županije, na koronavirus je pozitivno 734 učenika, a u samoizolaciji je 2.527 učenika. Promatrano po razrednim odjelima ukupno je 97 razrednih odjela već na online nastavi. Pozitivno je i 186 nastavnika i 54 nenastavnog osoblja. Od tih ukupnih brojeva na područje Grada Osijeka odnosi se 322 pozitivna učenika i 1.077 u samoizolaciji, a ‘izvan pogona’ u Osijeku je i 40 skupina s 800 mališana u vrtićima, piše u priopćenju Stožera Osječko-baranjske županije.