Pretraga

Sutra ćemo saznati tko će (p)ostati rektor, a ovo su obrazovni kartoni obojice kandidata

A- A+

Dvojica Damira polako dolaze na cilj izborne utrke. Sutra se održavaju izbori za rektora Sveučilišta u Zagrebu kada ćemo saznati koji će od dvojice kandidata odnijeti pobjedu. Prvi je Damir trenutni rektor – Damir Boras, a drugi je profesor na zagrebačkom PMF-u, Damir Bakić. Mi smo vam pripremili njihove obrazovne kartone i znanstveno djelovanje.

Damir Boras, Damir Bakić | Foto: srednja.hr

Zagrebačko sveučilište sutra očekuju najvažniji izbori – oni za rektora. Opcije su sljedeće: rektor će (p)ostati Damir Boras koji se posljednje četiri godine nalazi na čelu najvećeg hrvatskog sveučilišta ili će za novu najvažniju osobu biti izabran Damir Bakić, profesor s PMF-a.

Mi smo pripremili obrazovne kartone obojice Damira koji su u mogućnosti biti na čelu Sveučilišta do 2022. godine:

Damir Boras

Izdvojeni članak

Boras ide u nove pobjede: Rektor najvećeg Sveučilišta u državi drugu godinu zaredom nominiran za antikomunikatora godine

Damir Boras rođen je 1951.godine  u Zagrebu. Maturirao je u Klasičnoj gimnaziji, a potom i diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu 1974. Doktorat je stekao 1998. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu pri Odsjeku za informacijske znanosti s temom Teorija i pravila segmentacije teksta na hrvatskom jeziku.

Boras je bio dekan Filozofskog fakulteta do preuzimanja rektorskog mandata 2014. godine. Sada se vodi kao redovni profesor Učiteljskog i Grafičkog fakulteta, a na oba je zaposlen u 10-postotnom radnom vremenu. Ako osvoji novi rektorski mandat, Boras će sveučilištem vladati sve do svoje 70. godine života.

Radovi su mu uglavnom na temu informacijske i komunikacijske znanosti. Prema Google Schoolar-u, h-indeks mu je 9, a ima 332 citata. Objavio je više od sto znanstvenih i stručnih radova, knjiga i srednjoškolskih i visokoškolskih udžbenika te više od 40 pozvanih predavanja i priopćenja na stranim i domaćim znanstvenim skupovima iz područja informacijskih i komunikacijskih znanosti, programiranja, e-učenja, računalne obrade teksta i jezika, leksikografije i enciklopedistike.

Damir Bakić

Izdvojeni članak

Dobri Damir vs Damir Boras: Jedini profesor sa Senata koji je ustao za pravdu kandidira se za rektora!

Damir Bakić rođen je 1957. godine u Sisku. Diplomirao je na studiju matematike na zagrebačkom PMF-u . Na istom fakultetu je magistrirao i stekao doktorat na temu Neki prilozi teoriji proširenja C*-algebri iz područja prirodnih znanosti u polju matematika. Trenutno je zaposlen kao redoviti profesor u trajnom zvanju na PMF-u.  U pet akademskih godina bio je dobitnik studentskog priznanja ”Brdo” kao najbolji nastavnik na Matematičkom odsjeku PMF-a

Bakić je bio predsjednik Vijeća prirodoslovnog područja Sveučilišta u Zagrebu, u dva mandata pročelnik Matematičkog odsjeka PMF-a te član Matičnog odbora za matematiku. Trenutno je član Vijeća prirodoslovnog područja i Senata Sveučilišta u Zagrebu. Osim toga, član je Hrvatskog matematičkog društva i Hrvatskog aktuarskog društva te American Mathematical Society.

Radovi su mu uglavnom u području matematike. Prema Google Schoolar-u ima 213 citata, a h-indeks mu je 7. Autor je 30 znanstvenih radova. Suurednik je dva zbornika radova s međunarodnih skupova, organizator i suorganizator više međunarodnih znanstvenih skupova, član uredivačkog odbora triju medunarodnih znanstvenih časopisa. Autor je jednog tiskanog sveučilišnog udžbenika i još 4 u elektroničkom izdanju.

Na našem portalu možete pročitati i kako će se sutra birati rektor Sveučilišta te pogledati video u kojem smo studente pitali što oni misle o rektoru i najvažnijim izborima.