Pretraga

Švaljek najavila mjesečne bonove za učenike od 200 kuna kao i Informatiku za prvašiće

A- A+

Iako je u prvih šest mjeseci svoje neslužbene kampanje održavala javne panele s građanima Zagreba koji se odnose na već davno poznate probleme u gradu, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Sandra Švaljek ukratko je predstavila glavne ciljeve svog programa nazvanog 4D. Ono što će posebno zanimati učenike i mlade Zagrepčane je činjenica da je Švaljek u svom programu najavila uvođenje Informatike u prve razrede osnovnih škola kao i podjelu mjesečnih vaučera za sportske aktivnosti svih školaraca. 

Foto: screenshot, Youtube

Izdvojeni članak

Grad Zagreb potrošio 77 milijuna kuna za nabavu udžbenika učenicima

Kako ističe Švaljek, razvoj Zagreba mora se između ostalog temeljiti na ICT sektoru stoga je vrlo važno da učenici već na početku školovanja imaju pravo na fakultativnu Informatiku u prvome razredu. Također, najavila je i zapošljavanje podzastupljenih vrhunskih sportaša u Gradu kao promotore sporta u školama, a sportskim vaučerima od 200 kuna mjesečno želi sve školarce potaknuti na sportske aktivnosti.

Kako piše tiskano izdanje Jutarnjeg lista, Švaljek kao i većina javnosti posljednjih dana zahvaljujući crowdfunding kampanji Croatian Makersa  posebnu pozornost u programu ističe prema robotici, centrima za upravljanje bazama podataka kao i dizajnu i razvoju IT platformi. 

Uz niz obećanja koje je navela u svom programu, kandidatkinja za najvišu fotelju u gradu zalaže se i za uvođenje zdravog ‘Zagrebačkog doručka’ u škole i vrtiće.