Pretraga

Svjetski poznata kompanija pomaže u zapošljavanju mladih u Hrvatskoj

A- A+

Inicijativa ‘Alliance for Youth’ okupila je neke najveće svjetske kompanije kako bi se pokušao riješiti problem nezaposlenosti mladih u svijetu. U sljedećih šest godina sudionici inicijative trebali bi osigurati 100 tisuća radnih mjesta, od kojih će se neka otvoriti i u Hrvatskoj.

www.rec.uk.com

Kompanija Ernst & Young Hrvatska  priključila se inicijativi ‘Aliance for Youth’ s čime se obvezala kako će do 2020. godine u Hrvatskoj zaposliti novih 150 mladih stručnjaka, a uz to planiraju i 250 studenata pozvati na stažiranje.

Izdvojeni članak

Njemačka i Austrija nude poslove na hrvatskoj burzi

Nakon odrađene prakse zaposlili 23 osobe

Iz E&Y Hrvatska navode kako je to samo nastavak njihovog angažmana u zapošljavanju mladih u Hrvatskoj. U 2013. osigurali su praksu za 40 studenata, od kojih su ove godine njih 23 potpisali pripravnički ugovor na godinu dana, a ako zadovolje sve uvjete smiješi im se i radno mjesto. Većinom su to mladi ekonomisti koji i spadaju među najugroženijim strukama u Hrvatskoj, u kadru imaju i FER-ovaca, nedavno su zaposlili i jednu mladu pravnicu.

– Ne koristimo mjere vlade za stručno osposobljavanje, već pripravnike zapošljavamo o vlastitom trošku. Kandidati prvo odrađuju praksu kako bi i sami vidjeli jesu li uopće za taj posao. U vremenu od nekoliko tjedana, a ponekad i dva, tri mjeseca, oni intenzivno rade s timovima na određenim projektima koji su usko vezani za njihovu struku, izjavila nam je Melita Širec koja je u navedenoj kompaniji zadužena za odnose s javnošću.

Izdvojeni članak

Mladi harmonikaši posljednjih se godina lako zapošljavaju i u Hrvatskoj

‘Aliance for Youth’ rješava problem nezaposlenosti mladih Europljana

Navedenom inicijativom želi se riješiti rastući problem nezaposlenosti kod mladih u Europi, a uključile su se i neke od najvećih svjetskih tvrtki kao što su Facebook, Google, Twitter ili Nielsen.

Osnivači projekta i njihovi partneri za cilj projekta postavili su stvaranje 100 tisuća radnih mjesta za mlade u svijetu.

– Navedenim aktivnostima cilj nam je doprinijeti pozitivnim trendovima zapošljavanja u Hrvatskoj te pružiti priliku mladim obrazovanim ljudima koji su u potrazi za poslovnim izazovima, istaknuo je Berislav Horvat, izvršni direktor hrvatske podružnice.