Pretraga

Svjetsko prvenstvo u rukometu: naši nižu pobjede

A- A+

                                                             

                                                                   

Donosimo rezultate sa svjetskog rukometnog srednjoškolskog prvenstva u Varaždinu. Još drugog dana prvenstva odigrana su dva kola, gdje su u drugom kolu dečki iz Prve riječke hrvatske gimnazije savladali Tursku i to s rezultatom 24:22.  U trećem kolu srednjoškolski vatreni savladali su i Brazilce i to rezultatom 36:21.

Djevojke iz A.G. Matoš gimnazije su međutim izgubile od Turske rezultatom 20:26, a gubile su i od Brazilki koje su ih savladale sa 22:14.

U 4. kolu riječki rukometaši nanizali su još jednu pobjedu i to protiv Švedske, rezultatom 32:25 (15:11). Šveđanima je čak osam pogodaka zadao Marin Buneta, koji se pokazao najefikasnijim u toj utakmici.

Djevojke iz Đakova su međutim izgubile od jačih Šveđanki i to s konačnim rezultatom 11:19.

 Danas se natjecanje nastavlja četvrtfinalnim susretima, a učenici Prve riječke hrvatske gimnazije imaju prvo mjesto u svojoj skupini, te će igrati protiv drugoplasiranih iz D skupine – Mađara.

U 13:00 sati u sportskoj dvorani u Ivancu igra se protiv Mađara, dok će djevojke unatoč trima porazima i jednoj pobjedi nastaviti natjecanje, u borbi s poljskim rukometašicama. Ženske ekipe snage će odmjeriti u OŠ u Petrijancu u 17:30 sati.