Pretraga

Tablica najboljih: Provjerite iz koje županije dolazi najviše sudionika državnih natjecanja u STEM predmetima

A- A+

Natjecanjima iz astronomije i biologije održanima 15. svibnja zatvorene su ovogodišnje razine državnih natjecanja u znanju. Na Facebook stranici koja prati sudjelovanje naših učenika na međunarodnim olimpijadama iz matematike, fizike, kemije, biologije, informatike, geografije i astronomije, Olimpijade znanja, objavljeni su podaci o tome iz kojih županija dolazi najviše sudionika državnih natjecanja u tim predmetima.

Screenshot: YouTube

Za svako od spomenutih ovogodišnjih državnih natjecanja izrađena je tablica u s prikazom koliko je natjecatelja iz koje županije te kakav je omjer ukupnog broja učenika te županije i broja natjecatelja.

Izdvojeni članak

Na vrhu svijeta: Zagrebački gimnazijalci prvi i treći na informatičkom natjecanju u SAD-u

Riječ je o kombiniranim podacima Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Kako se da iščitati, najviše natjecatelja na državnim natjecanjima dolazi iz Zagreba. Varaždinska županija na drugome mjestu po broju natjecatelja, a slijede Međimurska, Splitsko dalmatinska te na petom mjestu Zagrebačka županija. Čitav poredak možete vidjeti u tablici pri dnu teksta.

Podsjetimo, rezultat na državnim natjecanjima iz matematike, fizike, kemije, biologije, informatike, geografije i astronomije kvalifikacija je za sudjelovanje na izlučnim ispitima za ulaske u nacionalne timove koji će ići na olimpijade.