Pretraga

Tin Jedvaj mora sudu platiti 193 kune kazne zbog bizarne situacije na košarci

A- A+

Općinski prekršajni sud u Zagrebu osudio je hrvatskog reprezentativca Tina Jedvaja na novčanu kaznu zbog kršenja javnog reda i mira na Jarunu u lipnju 2017. U isto se vrijeme ondje održavao navodno preglasni InMusic festival, no policajci su se okomili na nogometaša i njegove prijatelje jer se netko od građana žalio zbog buke na obližnjem košarkaškom terenu.

Foto: Tin Jedvaj/Facebook

Jedvaj nije mogao vjerovati da policajci problem vide u njihovom igranju košarke.

Rekao da živi u Njemačkoj, policajac mislio da se šali

– Šta me je**** što igram košarku, a cijeli grad ori od InMusic festivala, odgovorio je 24-godišnjak policajcima nakon što su mu rekli da mora s njima poći u policijsku postaju. Branio se tog 17. lipnja da ne prave nikakvu buku ni galamu, dok se, s druge strane, cijeli grad žali na InMusic festival, piše portal 24sata.

Jedan ga je policajac zatim pitao gdje živi, na što mu je Jedvaj, igrač Bayera iz Leverkusena, rekao da stanuje u Njemačkoj. Policajac je mislio da ga zeza. Na sudu je istaknuo kako je pristao na kraju otići s policajcima, iako je siguran da nije činio nikakvu buku ni galamu.

Prijatelji mu se nisu odazvali na raspravu pa ga sud osudio

Izdvojeni članak

[VIDEO] Točno prije 18 godina Ivanišević je zaustavio vrijeme dramatičnim osvajanjem Wimbledona

Sud je ispitao i policijskog službenika koji je svjedočio da ih je Jedvaj vrijeđao prilikom intervencije. Braniteljica Jedvaja predložila je da se saslušaju njegovi prijatelji, no nitko od njih nije se odazvao na glavnu raspravu.

Prema presudi, nogometaš je počinio prekršaj iz čl. 17. st. 1. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je kažnjen kaznom od 193 kune, koju je u roku 15 dana dužan platiti u korist Državnog proračuna.