Pretraga

Tinejdžer kojeg je pregazilo vozilo Hitne pomoći u teškom stanju: Policija privela vozača, ovo su detalji slučaja

A- A+

Maloljetni tinejdžer iz Zagreba ima ozljede opasne po život, a njegove dvije vršnjakinje su lakše ozlijeđene nakon što je na njih u srijedu navečeru u zagrebačkom Bundeku naletjelo vozilo Hitne pomoći. Maloljetnik je zadobio ozlijede vratne kralježnice i krvnih žila zbog kojih je, kako je kazao kirurg Tomislav Baotić, došlo do promjena na mozgu. Sada treba utvrditi jesu li privremen ili trajne, a dječak je trenutno na jedinici intenzivnog liječenja. Policija je u međuvremenu privela 62-godišnjeg vozača pod sumnjom da je općeopasnom radnjom doveo u opasnost život maloljetnika.

hitna pomoć vozilo

Screenshot: YouTube

U srijedu, 21. lipnja, učenici diljem Hrvatske slavili su svoj zadnji dan nastave u ovoj školskoj godini. Ne čudi stoga da je Park Bundek u Zagrebu bio prepun srednjoškolaca, kao ni da je, u barem jednom navratu morala intervenirati Hitna pomoć.

No, uistinu se rijetko dogodi da kola Hitne pomoći, na putu da pomognu unesrećenima, pregaze troje ljudi. Upravo se to dogodilo, kola Hitne pomoći u srijedu su navečer u Zagrebu naletjela na dvije maloljetnice i maloljetnika.

Hitna pomoć pregazila troje maloljetnika

Sve se dogodilo oko 21.45 sati kada je 62-godišnji vozač kola Hitne pomoći, dolazeći s južne strane Bundeka kod spasilačkog tornja, krenuo vozilom preko travnate površine. U tom je trenutku naletio na troje maloljetnika, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka na svojim stranicama.

Dvije djevojke, koje su sjedile na travi, lakše su ozlijeđene pa im je pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, dok je maloljetnik, koji je ležao u trenutku kada ga je pregazilo vozilo Hitne, zadobio dosta teške ozljede. On je odmah prevezen u KBC Zagreb, bolnicu poznatiju kao Rebro.

Ozljede opasne po život

Kako je za HRT doznala Ruža Ištuk, maloljetni tinejdžer u tom je naletu kola Hitne pomoći zadobio ozljede koje se karakteriziraju kao opasne za život. Tomislav Baotić, specijalist abdominalne kirurgije, potvrdio je novinarki da je tinejdžer odmah po dolasku na Rebro prebačen na intenzivno liječenje.

– Osim ozljeda vratne kralježnice i drugih ozljeda, najveći je problem u cirkulaciji u žilama koje prolaze kroz vratnu kralježnicu. S jedne strane nema ozljeda glave, međutim zbog tih cirkulatornih poremećaja došlo je do promjena na mozgu, za koje sad moramo vidjeti jesu li su trajne ili su privremene, rekao je dr. Baotić za HRT.

Izdvojeni članak
prevrnula se prikolica s maturantima

Policija nam otkrila: Traktorom koji je na norijadi sletio s maturantima upravljao je – maloljetnik

Dodao je, prenosi naša javna televizija, kako je u ovom trenutku teško procijeniti koliko će dugo trajati oporavak.

– Mora se konstantno pratiti stanje i vidjeti kako se oporavlja mozak, kako ta cirkulacija funkcionira i oporavak će sigurno potrajati malo dulje, ali koliko će trajati, teško je reći. U svakom slučaju, stanje je vrlo teško, zaključio je dr. Baotić.

Vozač priveden i dobit će kaznenu prijavu

Dan nakon, u četvrtak 22. lipnja priveden je 62-godišnji vozač kola Hitne pomoći. Odveden je u službene prostore policije, kako je naknadno izvijestila zagrebačka policija, te je krenula kriminalistička istraga. Sumnjiče ga da je počinio kazneno djelo ‘dovođenje u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom’.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, ističu iz PU zagrebačke, osumnjičeni će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku. Nakon ovog nemilog događaja, srednja.hr uputila je upit zagrebačkoj policiji. Pitali smo ih jesu li na zadnji dan nastave još koji put morali intervenirati zbog nekog ozbiljnijeg incidenta, a oni su nam potvrdili da takvih incidenata, pa ni policijskih intervencija – nije bilo.