Pretraga

Policija nam otkrila: Traktorom koji je na norijadi sletio s maturantima upravljao je – maloljetnik

A- A+

Traktorom koji je u prošli petak, za norijadu, sletio u provaliju u Istri, prilikom čega je ozlijeđeno čak 16 maturanata, upravljao je – maloljetnik. Potvrdili su tu informaciju za srednja.hr iz Policijske uprave istarske te nam usput otkrili i kako će dalje teći istraga te policijsko postupanje u ovom slučaju.

prevrnula se prikolica s maturantima

Prevrnula se prikolica s maturantima u Labinu | foto: istarski.hr

Neminovno je da je ovogodišnju norijadu obilježio nesretni slučaj iz Istre. Podsjetimo, na putu iz Labina u Prtlog prevrnuo se traktor s prikolicom u kojoj su se vozili maturanti Srednje škole Mate Blažine, pri čemu je ozlijeđeno 16 maturanata. Troje ih je ostalo u bolnici, dok je ostatak pušten na kućnu njegu. Nije bilo životno ugroženih, ali neki su morali na operaciju.

No, kako prolaze dani od nesreće, i dalje neke stvari nisu dovoljno jasne. Prvo, postavlja se pitanje tko je uopće vozio traktor i zašto je došlo do nesreće. Zapovjednik JVP-a Labin, Saša Stepančić, nakon nesreće je izjavio da je do izlijetanja traktora s ceste došlo uslijed pregrijavanja kočnica, navodeći da je sletio 20 metara u provaliju.

Izdvojeni članak
hitna pomoć vozilo

Novi detalji nesreće u kojoj su ozlijeđeni maturanti: Nema životno ugroženih, ali neki će na operaciju

U pokušaju da saznamo više detalja, kontaktirali smo Policijsku upravu istarsku. Oni su nam, naime, rekli da se okolnosti nesreće još uvijek utvrđuju, s obzirom na to da je potrebno obaviti razgovore s većim brojem osoba. No, otkrili su nam zanimljiv detalj – traktorom je upravljao maloljetnik.

– S maloljetnikom koji je upravljao traktorom obavit će se razgovor kada to bude dozvoljavalo njegovo zdravstveno stanje, a isti će odgovarati jer je kršenjem propisa o sigurnosti cestovnog prometa izazvao opasnost za život i tijelo ljudi, kažu iz policije.

Navode, također, da izvide provode u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, koje je naložilo izuzimanje traktora radi obavljanja vještačenja.