Pretraga

Tri britanske maloljetnice napravile čak po sedam abortusa

A- A+

Maloljetničke trudnoće nerijetko završavaju abortusom, a šokantne brojke dolaze iz Velike Britanije. Čak tri maloljetnice su ove godine prekinule svoje sedme trudnoće abortusom. Pogledajte šokantne brojke i razmislite treba li nam seksualni odgoj u školama.

Sve više djevojaka s više od jednim abortusom

Ove djevojke ulaze u crnu brojku koja bilježi više od gotovo 40 tisuća abortusa u maloljetničkim trudnoćama prošle godine. U toj istoj godini, 14 djevojaka prošlo je svoj peti abortus, a njih gotovo 60 tek jedan manje, dok je petstotinjak maloljetnica zabilježeno s tri abortusa. Dojam je dodatno  pojačan činjenicom da ove djevojke još uvijek nisu dovoljno mentalno razvijene da bi bez posljedica podnijele takve postupke.

Potreba za boljom edukacijom

Dio krivnje snosi i edukacijski sustav koji očito nedovoljno brine za seksualnu edukaciju mladih. Koliko god i same bile krive za svoju situaciju, svim ženama koje su prošle abortus potrebna je neka pomoć. U Britaniji su zato otvoreni posebni centri koji pomažu ženama svih dobnih skupina da se nose s ovim činom, fizički i psihički.

Negativni trendovi mogu se spriječiti

Unatoč visokim brojkama, Britanci su u 2010. godini zabilježili pad broja pobačaja, no i porast više uzastopnih abortusa kod jedne žene. Također, pada i broj maloljetničkih trudnoća, kojih je u odnosu na 2009. bilo oko 5 posto manje.

Nakon ovako loše statistike u jednoj razvijenoj zapadnoeuropskoj zemlji, pitanje seksualne edukacije u Hrvatskoj ne bi trebalo biti sporno. Mladim ljudima potrebna je edukacija kako bi se spriječilo ovakav trend, ali i naučilo dovoljno za zdraviji mentalni i fizički razvioj mladih osoba.