Pretraga

Trogiranka odnijela pobjedu na maratonu Preko-Zadar: Prva u povijesti potukla mušku i žensku konkurenciju

A- A+

Pobjedu na 48. plivačkom maratonu Preko-Zadar odnijela je Antonia Buličić. Trogiranka i učenica Srednje škole Ivana Lucića rutu je od 4.500 metara preplivala u samo 57 minuta i 29 sekundi. Upisala se tako u knjige povijesti kao prva djevojka koja je na ovom maratonu odnijela prvo mjesto u ukupnoj – muškoj i ženskoj – konkurenciji. Otkako se maraton održava u posljednjih 48 godina nikome do Antonije to nije pošlo za rukom. Kaže nam da joj je, baš zbog toga, iznimna čast biti pobjednicom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonia (@antonia_bulicic) on

Počasni maraton, u organizaciji Plivačkog kluba Zadar, koji se svake godine organizira povodom Dana pobjede. 114 natjecatelja i natjecateljica. Ruta od 4.500 metara. Sve to savršeno se posložilo za 19-godišnju Trogiranku Antoniju Buličić. Prva je ona djevojka u povijesti koja je u ukupnoj konkurenciji, dakle među momcima i curama, odnijela konačnu pobjedu. Rutu je preplivala za svega 57 minuta i 29 sekundi.

Kratko smo porazgovarali s Antoniom povodom ove velike pobjede, kako za nju, tako i za sve djevojke.

– I do sada bi se na utrkama tu i tamo dogodilo da sam prva u ukupnoj konkurenciji, ali ova pobjeda je u jako kratkom roku postala hit u medijima. Šta mi je naravno jako drago. Isto tako mogu reći da mi je jako drago sto sam pobijedila u ukupnoj konkurenciji na maratonu koji svake godine pliva dosta veliki broj ljudi. A i moram reći da mi je iznimna čast što sam prva cura koja je pobijedila u čak 48 godina, koliko se održava ova utrka. Uvijek mi je jako lijepo doći u Zadar i uvijek se rado vraćam njihovim utrkama, rekla nam je Antonia.

Odmah nakon nje stigao je Šimun Srzić, inače Šibenčanin. On je također bio iznenađenje s obzirom na činjenicu da ima tek 13 godina, a da je kanal Preko-Zadar preplivao za svega 58 minuta i 24 sekunde i tako završio kao drugi u ukupnoj konkurenciji.