Pretraga

Tvornica, džamija, Opatovina i Uber u 3 ujutro: Mladi filmaši snimaju igrani film o noćnom životu Zagreba

A- A+

Jefitno vino, specifični rječnik, okupljanja na Opatovini, oko džamije, Tvornica, Močvara, ZET i Uber. Na prvi pogled skup riječi i izraza koji nemaju neku zajedničku karakteristiku, no sve ih imaju namjeru spojiti u jedan igrani film mladi filmaši, okupljeni u neprofitni filmski kolektiv CEFGI.

– Započeli smo rad kao grupa prijatelja koji u slobodno vrijeme snimaju duhovite videe. S vremenom smo se zajedno razvijali, učili, radili. Nekoliko naših filmova i reklama završilo je na brojnim natječajima i festivalima. Naš prvi ozbiljni projekt, Đaneri, prikazan je na nekoliko svjetski priznatih festivala. Sada želimo otići korak dalje i snimiti prvi hrvatski dugometražni film o noćnom životu, poručuju iz CEFGI-a, uz svoju kampanju na platformi Indiegogo, gdje trenutno imaju kampanju prikupljanja novčanih sredstava za Zagrebački ekvinocij, kako će se zvati njihov film.

Izdvojeni članak

Koliko mjesečnog džeparca hrvatska mladež potroši na alkohol?

Kroz kampanju imaju namjeru prikupiti 7.500 dolara, a za sada su prikupili 12% tog iznosa, odnosno nešto manje od 900 dolara.

– Zagrebački ekvinocij je igrani, dugometražni film o šestero prijatelja koji odluče organizirati party povodom proljetnog ekvinocija. U ZE-u želimo prikazati jednu večer, jednu ekipu s jednim ciljem i 3 sasvim neočekivane priče koje će te večeri nastati. Tvornica. Močvara. Konzum na Glavnom. Džamija. Opatovina. Žabac. ZET. Sve su to mjesta koja određuju zagrebačku alternativnu scenu. ZE je film o ovoj kulturi, našoj generaciji, stilu života, a ponajviše o Zagrebu i zagrebačkom noćnom životu, objašnjavaju iz CEFGI-ja u kratkim crtama temu filma te okrivaju neke od lokacija na kojima će se film snimati.

Ako želite mladi neprofitni filmski kolektiv novčano podržati u njihovim kreativnim nastojanjima, to možete učiniti putem ovog linka.

A najavni video u kojem se članovi CEFGI-a predstavljaju te predstavljaju način na koji misle snimiti film, pogledajte ispod.