Pretraga

U Lucijanki učenici lopataju snijeg za vrijeme tjelesnog

A- A+

index.hr/fotografija čitatelja

Izdvojeni članak

Par savjeta kako se obračunati sa snijegom

Dok se u nekim školama nastava ne može održavati zbog poteškoća izazvanih snijegom na prometnicama, u zagrebačkoj Lucijanki učenici su se primili lopate i riješili situaciju. U sklopu nastave Tjelesno zdravstvene kulture srednjoškolci iz Gimnazije Lucijana Vranjanina na zagrebačkoj Malešnici ovih dana čiste snijeg. Ta praksa nije nova, jer se učenici svake godine rado uključuju u snježne aktivnosti.

Učenici i profesori Gimnazije Lucijana Vranjanina poznate i pod imenom Lucijanka, na domišljat način su spojili ugodno s korisnim na satu Tjelesno – zdravstvene kulture. Kao i mnoge druge ova škola je zatrpana snijegom, a domari ne stignu čistiti prilaze tolikom brzinom da put bude prohodan.

Zbog toga su profesori na satu Tjelesnog podijelili nekoliko lopata onim entuzijastima koji vole snijeg, kako bi očistili prilaze.

– Jučer smo uspjeli probiti staze i očistiti dio, a danas smo još bolje to napravili kako bi i prolaznici mogli nesmetano hodati, kazala nam je ravnateljica  Milica Medak.

Iako su neki portali objavili podatak da je toliki kolaps da učenici moraju čistiti snijeg, iza ove priče ipak se krije veselje zbog snježnih radosti koje je ova škola dobro iskoristila.

Doznali smo kako se većina učenika te škole rado odaziva na čišćenje snijega, no profesori puštaju van samo učenike koji su toplo obučeni i to svega par njih, jer nemaju dovoljno lopata.