Pretraga

U osnovnoj se prisjetili Oršića, razredniku kroz noge zabio dva gola: ‘Znao sam da će biti odličan’

Uoči utakmice Hrvatske i Brazila u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva kontaktirali smo bivše škole, osnovne i srednje nekih naših reprezentativaca. Tako smo razgovarali s bivšim razrednikom Mislava Oršića iz osnovne škole koji nam je otkrio kakav je bio kao učenik, ali i kako mu je na kraju osmog razreda na tradicionalnoj utakmici završnih razreda i njihovih razrednika dva puta kroz noge zabio gol te je već tada znao da će biti odličan nogometaš.

Mislav Oršić; screesnhot: YouTube; GNK Dinamo Official TV

Naš 29-godišnji reprezentativac koji igra na poziciji lijevog krila, Mislav Oršić, pohađao je zagrebačku Osnovnu školu Ante Kovačić u Španskom. Razrednik mu je bio Marko Sladoljev, inače Mostovac koji je još početkom ove godine otkrio kakav je Oršić bio kao učenik, a sada je, uoči utakmice Hrvatske i Brazila, za naš portal ispričao do sada nepoznate detalje iz njegovih školskih dana.

– U početku je bio jako sramežljiv, povučen i sjedio je u zadnjoj klupi, ali uz prijateljski pristup s moje strane se malo opustio kroz vrijeme, ispričao je Sladoljev koji inače predaje Vjeronauk.

‘Iako mu je nogomet bio život, ali njegovi roditelji su znali da je obrazovanje jednako važno’

Tako je rekao kako je Mislavu najdraži predmet, uz Tjelesni, bio i Vjeronauk jer je on kao nastavnik nije strog, a i Mislavova ljubav prema nogometu bila je i više nego očita.

– Ja smatram da ne moraju svi biti najbolji u školi, ono što je najvažnije je to da je u školi usvojio prave vrijednosti koje je ponio sa sobom u daljnji život. Iako mu je nogomet bio život, njegovi roditelji bili su ljudi na mjestu i znali su da je obrazovanje važno jednako kao i nogomet. Poštivali su obrazovanje i školu, ali su isto tako nastojali pružiti sve da Mislav paralelno trenira i nogomet, objasnio je Oršićev bivši razrednik.

Izdvojeni članak

[Obrazovni karton repke] Kakvi su učenici bili Vatreni? ‘Imao sam 5.0 u osnovnoj, volio sam matematiku’

Imao je dva treninga dnevno pa je imao dogovoreno odgovaranje i pisanje ispita

Mislav je zbog dva treninga dnevno često izostajao s nastave što je, naravno, nadoknađivao, ali neke predmete je teže polagao nego ostale.

– Lako je bilo nadoknaditi gradivo iz Povijesti i Geografije na primjer, ali jako mu je bilo teško položiti Matematiku jer nije bio svakodnevno na nastavi da usvoji gradivo. Matematika se ne može naučiti napamet, već se mora vježbati. Nije bilo problema s nastavnicima, on je imao dogovoreno kada će pisati koji ispit ili odgovarati pa se sve uspjelo uskladiti, rekao je Sladoljev.

Izdvojeni članak

Razrednik otkrio kakav je naš nogometaš bio kao učenik: ‘Isti je onaj skromni dečko iz zadnje klupe’

Razredniku je zabio dva gola kroz noge na oproštajnoj utakmici na kraju osmog razreda

Da će biti veliki nogometaš, njegov bivši razrednik shvatio je to kada su na školskom igralištu odigrali utakmicu.

– Imamo tu tradiciju da završni razredi, osmaši, zadnji dan škole igraju nogomet s razrednicima. Tako je meni Mislav, za rastanak, dva puta kroz noge zabio gol, naveo je Sladoljev.

Dodao je i kako su u školi gledali svaku utakmicu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu i da učenici najjače navijaju kada je Mislav na terenu.

– Kada mislav uđe u igru, tada su učenici najglasniji, a ako ne igra samo se ponavljaju pitanja kad će ući u igru. Tako da ćemo pratiti i utakmicu protiv Brazila i da ću svakako, kada sretnem Mislava kao inače na kvartu, s njime prodiskutirati o ovom prvenstvu, poručio je Oršićev bivši razrednik.