Pretraga

U školi ne učimo sve: Istraživanje pokazalo što nedostaje u obrazovanju ugostitelja

A- A+

Budući ugostitelji u školi ne nauče baš sve što im je potrebno za ulazak na tržište rada i uspješnu karijeru, pokazali su rezultati istraživanja Coca-Cole HBC Hrvatska i Ipsosa. No, što im u obrazovanju nedostaje? Rezultati ovog istraživanja bit će ekskluzivno predstavljeni na konferenciji Obrazovanje na prekretnici koja se održava 7. studenog.

Foto: srednja.hr, privatna arhiva

Tržište se mijenja brže od školskog sustava, stoga ne iznenađuje što učenici u školi ne dobiju sve što im treba za uspješnu karijeru. No što je sa strukovnim zanimanjima, onima koja bi po svojoj definiciji trebala biti bolje usklađena s tržištem? U slučaju ugostiteljstva, imamo precizan odgovor.

Coca-Cola HBC Hrvatska je u suradnji s agencijom Ipsos provela istraživanje kojim su otkrili koji edukativni sadržaji nedostaju u obrazovanju ugostitelja. U istraživanju su sudjelovali ravnatelji, profesori i učenici ugostiteljskih škola, a provedeno je u sklopu projekta Raise the Bar Youth. Riječ je o projektu čiji je cilj unaprijediti vještine i znanja budućih djelatnika u ugostiteljstvu te ih uskladiti s potrebama na tržištu rada.

Može li škola riješiti izazove ugostiteljstva?

Na temelju dobivenih rezultata, razvijen je edukativni program od pet modula. Učenike srednjih ugostiteljskih i turističkih škola koji su uključeni u edukaciju poučavaju sveučilišni profesori i renomirani profesionalci hrvatskog ugostiteljstva. Više o samom projektu moći ćete doznati na konferenciji Obrazovanje na prekretnici, kada će ekskluzivno biti predstavljeni i rezultati istraživanja o znanjima i vještinama koje ugostitelji ne dobiju redovnim školovanjem.

Izdvojeni članak

Donosimo program konferencije srednja.hr+ Obrazovanje na prekretnici

Panel pod nazivom ‘Može li škola riješiti izazove ugostiteljstva? Raise the Bar Youth’ ugostit će Brunu Jelića, direktora Odjela za korporativne poslove i održivost u Coca-Coli HBC Adria, Vesnu Hrvoj-Šic, voditeljicu Službe za strukovno obrazovanje pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Davora Stankovića, profesora fonetike i engleskog jezika i književnosti, komunikacijskog stručnjaka i konzultanta te Mariju Pršu, slastičarka. Raspravu će moderirati Marko Matijević, glavni urednik portala srednja.hr.

Konferencija Obrazovanje na prekretnici održava se 7. studenog u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Cijeli program dostupan je ovdje. Ulaznice za konferenciju prodaju se putem Entria po cijeni od 350 kn (46,45 €). Za učenike i studente cijena ulaznica je 175 kn (23,23 €). Godišnji i mjesečni pretplatnici ulaznice mogu kupiti uz 50 % popusta, a njima smo osigurali i mogućnost da konferenciju prate potpuno besplatno, i to uživo online. Više o tome pročitajte ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Povodom 11. rođendana portala organiziramo konferenciju srednja.hr+ Obrazovanje na prekretnici čiji program pogledajte ovdje. Ulaznice možete kupiti putem Entrio sustava ovdje, a sve novosti možete pratiti putem rubrike Obrazovanje na prekretnici ili preko Facebook događaja ovdje.