Pretraga

U stravičnoj prometnoj nesreći poginulo 13 Erasmus studenata

A- A+

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u blizini španjolskog gada Freginals poginulo je najmanje 13 ljudi, a 44 ih je ozlijeđeno. Većina su studenti uključeni u Erasmusov porgram razmjene. Autobus u kojemu je bilo 60 putnika udario je u ogradu te prešao na suprotni kolnik ceste i potom se zabio u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera, piše El Pais.

Screenshot: El Pais

Izdvojeni članak

Studentica u najposjećenijoj Erasmus zemlji: Sad mi je jasno zašto svi hrle u Španjolsku na razmjenu

Većina putnika vraćala se s festivala Las Fallas iz Valencije, kada ih je zadesila ova teška nesreća. Iako identitet žrtava još uvijek nije utvrđen, poznato je kako se radi o studentima katalonskih sveučilišta u okviru europskog programa razmjene Erasmusa, a sve su žrtve ženskog spola. Šezdeset putnika dolazi iz devetnaest zemalja, a za sada još uvijek nije poznato ima li među žrtvama hrvatskih državljana.

Prvi rezultati istrage potvrdili su kako vozač nije bio pod utjecajem alkohola i droge, a sve upućuje na to kako je zaspao tijekom vožnje, piše El Pais. Vozač je imao 17 godina iskustva te nikada nije doživio prometnu nesreću.
Erasmus Student Network Španjolska u priopćenju za javnost izražava duboko žaljenje zbog nesreće koja se dogodila. Volonteri Erasmus mreže su u kontaktu s vlastima, te s njima surađuju.

– Uzevši u obzir osjetljivost događaja, mreža Erasmus studenata Španjolske moli javnost za diskreciju i poštovanje prema obitelji i prijateljima žrtava, kojima šaljemo iskrenu sućut. Ovom prilikom zahvaljujemo svim volonterima i hitnim službama na njihovom predanom radu u ovim tužnim okolnostima, pišu iz ESN Španjolske.