Pretraga

U sudaru vlakova poginule i 20-godišnje blizanke, vraćale su se na faks nakon praznika

A- A+

Među 46 poginulih u sudaru vlakova u Grčkoj su i Thomi i Chrysa Plakias, 20-godišnje blizanke i studentice iz Thessalonikija. Identificirati su ih mogli tek preko DNK analize, a s njima je poginula i sestrična Anastasia Plakias. Konačan broj žrtava još nije poznat jer se još identificiraju ostaci tijela iz prvog vagona koji je u jednom trenutku, uslijed siline udara i požara koji je nastao, dosegao temperaturu od 1.300 stupnjev Celzijevih.

Thomi i Chrysa Plakias, 20-godišnje blizanke koje su poginule u sudaru vlakova u Grčkoj

Thomi i Chrysa Plakias, 20-godišnje blizanke koje su poginule u sudaru vlakova u Grčkoj
Foto: Tiktok screenshot; @thomiplakia

Neviđena tragedija zadesila je Grčku kada je u utorak navečer došlo do sudara putničkog i teretnog vlaka nedaleko grada Larissa. Prva dva vagona potpuno su uništena, a broj poginulih porastao je na 46. Radi se većinom o mladim ljudim, studentima koji su se iz Atene vraćali u studentsko središte Thessaloniki nakon državnog praznika.

Među poginulima, kako javlja Greek City Times, su i 20-godišnje blizanke Thomi Plakias i Chrysa Plakias. S njima je putovala i sestrična Anastasia Plakias. Uspjeli su ih identifcirati tek putem DNK analize.

Nakon ove nesreće, kojoj još nije poznat stvaran uzrok, uhićen je načelnik željezničke postaje. Protiv njega će se podići optužnica za ubojstvo na mah. On kaže da nije kriv i da se radi o tehničkoj anomaliji. Stručnjaci kažu, prenosi Greek Reporter, da se vjerojatno radi o ljudskoj greški, premda napominju da elektronički sustav u vlakova već godinama ne radi.

Ministar prometa Kostas Karamanlis podnio je ostavku nakon ove katastrofe, a ulice Thessalonikija, Atene i Larisse preplavili su prosvjednici koji zahtijevaju da netko odgovara za ove događaje. U jednom su se slučaju i sukobili s policijom.