Pretraga

VIDEO Ovo su detaljne upute kako se prijaviti za besplatno putovanje po Europi: Treba vam par minuta

A- A+

Svi 18-godišnjaci imaju priliku osvojiti besplatne karte za vlak po cijeloj Europi. Europska unije, naime, programom DiscoverEU mlade potiče na putovanje vlakom. Prijave traju do kraja travnja, a u nastavku možete vidjeti cijeli proces prijave. Osim osobnih podataka treba odgovoriti i na nekoliko pitanja o Europskoj uniji.

Discover EU putovanje

Hrvatski vlak i kraljevska palača u Sevilli | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Svi 18-godišnjaci iz Hrvatske, kao i drugih zemalja Europske unije, mogu se prijaviti za besplatne karte za vlak po cijeloj Europi. Riječ je o programu DiscoverEU Europske unije kojim mlade žele potaknuti na putovanje održivim prijevoznim sredstvom, vlakom.

Prijave traju do 30. travnja 2024. u 12 sati, a prijaviti se mogu oni rođeni između 1. srpnja 2005. i 30. lipnja 2006. Odabrani putnici dobit će i Europsku iskaznicu za mlade s brojnim popustima za kulturne sadržaje, edukativne i sportske aktivnosti, lokalni prijevoz, smještaj te hranu. Prema pravilima, putovanje može trajati najmanje jedan, a najviše 30 dana, i to u razdoblju od 1. srpnja 2024. do 30. rujna 2025. Prijavljeni kandidati mogu putovati samostalno ili pozvati i prijatelje (najviše četvero).

Izdvojeni članak
vlak-putovanje DiscoverEU

Želite kartu za besplatno putovanje Europom? Upravo su krenule prijave mladih

Kako izgleda proces prijave detaljno možete vidjeti u videozapisu ispod. Prijavljuje se na stranicama Europske unije. Osim osobnih podataka treba odgovoriti i na nekoliko pitanja o Europskoj uniji. Svi odgovori mogu se pronaći na stranicama Europske unije čije su poveznice umetnute u formular. Oni koji će se prijaviti trebat će odgovoriti i na jedno pitanje procjene, kao i o okvirnim planovima svog putovanja.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem