Pretraga

Učenici iz Velike Gorice kupuju – kravu, a iza svega stoji vrlo plemenita i lijepa priča

A- A+

Učenici iz Osnovne škole Eugena Kumičića iz Velike Gorice preko udruge Volonteri ‘Kumičića’ prikupljaju sredstva za kupnju krave koju će pokloniti školi iz Tanzanije. Zašto baš kravu? Kako je krava u toj zemlji izuzetno skupa, a potrebna je za kako bi sa svojim mlijekom prehranila 180 učenika.

Foto: Unsplash

Često se pojave humanitarne akcije koje traže novčana sredstva za neku određenu svrhu, osobu ili obitelj. No, učenici iz Osnovne škole Eugena Kumičića iz Velike Gorice prikupljaju novčana sredstva za – kravu.

Volonterski klub Kumičić u suradnji s Udrugom RAFIKI pokreće akciju prikupljanja sredstava za kupnju krave koju će pokloniti školi De Paul u gradu Mbinga u Tanzaniji, objasnili su iz škole.

Krava će svojim mlijekom prehranjivati 180 učenika

Krava će svojim mlijekom prehranjivati 180 učenika škole kojima je to prijeko potrebno.

– Ta djeca su HIV pozitivna i za liječenje im je potrebna zdrava hrana i mlijeko. Krava je u Tanzaniji vrlo skupa pa im je mlijeko zbog siromaštva nedostupno. Cijena krave koja bi dnevno davala dovoljno mlijeka za 180 učenika te škole je oko 5.000 kuna, pojašnjavaju iz Kumičića.

Izdvojeni članak

Pokrenuta velika humanitarna akcija za obnovu Srednje škole Petrinja: ‘Zajedno možemo sve’

‘Pomogli smo i prije, pomoći ćemo i sada’

Volonteri su 2019. godine prikupljali školski pribor i didaktičke igračke za istu školu i te su razveselili djecu koja žive u hostelu u sklopu škole De Paul. Doma se vraćaju jednom ili dva puta godišnje jer je put dalek i skup. Poručuju kako su im pomogli tada, a pomoći će im i sada.

Novčana sredstva mogu se donirati u školi gdje će dežurati učenici volonteri radnim danom pod svim velikim odmorima od 6. do 17. prosinca ili uplatom na račun kojeg možete vidjeti ovdje.