Pretraga

Učenici sve više rade preko ljeta: ‘Htio sam zaraditi nešto novaca da pomognem svojoj obitelji’

A- A+

Sve je više učenika koji preko ljetnih praznika odluče raditi. Ponuda učeničkih poslova ove sezone ne manjka, a učenici se najviše zapošljavaju u ugostiteljstvu, turizmu i u trgovinama. Bilo da žele zaraditi džeparac, steći radno iskustvo ili zarađenim novcem pomoći obitelji, ljetni posao zasigurno će im dobro doći.

Foto: Unsplash

Učenici preko učeničkih servisa za minimalnu satnicu nešto manju od trideset kuna preko ljeta mogu zaraditi dosta dobar džeparac. Sve je više učenika koji su ljetne praznike, umjesto odmora na plaži i kupanja u moru, odlučili zamijeniti za svoj prvi sezonski posao.

– Kad sam napunio 18 godina, htio sam zaraditi nešto novaca da pomognem svojoj obitelji, da se polako osamostalim. Ovo mi je prvi sezonski posao, rekao je Andrija za HRT koji se zaposlio kao pomoćni konobar u kafiću.

Broj učeničkih ugovora znatno se povećao u odnosu na prošlu godinu

Najviše učenika zapošljava se u ugostiteljstvu, turizmu i u trgovinama i to kao pomoćni radnici, a ponuda poslova ove je godine i više nego dovoljna.

– Povećao se broj ugovora u odnosu na prošlu godinu. Prošle godine dosad je bilo pet tisuća ugovora, a ove godine devet tisuća, rekla je Mia Šošić iz Učeničkog servisa Tehničke škole Zagreb za HRT.

Izdvojeni članak

Ponuda studentskih poslova za više od 35 kuna po satu nikad veća: Za jedan posao nudi se 80 kuna po satu

‘Imao sam želje koje mi roditelji nisu mogli ostvariti pa sam odlučio raditi’

Bilo da žele zaraditi džeparac, steći radno iskustvo ili zarađenim novcem pomoći obitelji, ljetni posao zasigurno će im dobro doći.

– Imao sam neke želje koje mi roditelji nisu mogli sami ostvariti, pa sam odlučio da ću odraditi preko ljeta, objasnio je učenik Roko za HRT.