Pretraga

Učitelj postao nacionalni heroj, zbog bolesnog učenika obrijao glavu

A- A+

Ali Mohammadiana iz Irana postao je nacionalni heroj kada je iz solidarnosti prema bolesnom učeniku obrijao glavu.

Nije lako biti učitelj, no neki svoj poziv shvaćaju daleko ozbiljnije i važnije nego drugi. Iranac Ali Mohammadiana svoj posao uistinu vidi kao poziv, a to je i dokazao kad je iz solidarnosti prema bolesnom učeniku obrijao glavu. Zbog toga je postao heroj, ne samo u osnovnoj školi u Marivanu, već i u cijeloj zemlji.

Primijetio da bolesnog učenika ismijavaju

Na ovaj drastičan potez učitelj se odlučio nakon što je primjetio da djeca u razredu ismijavaju bolesnog učenika Mahana Rahimija, koji je zbog bolesti ostao bez kose. Ćelavi učitelj slikao se s bolesnim dječakom te potom fotografiju objavio na Facebooku.

– Naše glave osjetljive su na kosu. Mahan je izoliran nakon što je oćelavio, nestao je smijeh s njegova lica i bio sam zabrinut za njegove ocjene. Zato sam odlučio obrijati glavu kako bi mu pomogao da se vrati na pravi put, napisao je Mohammadiana i preko noći postao medijska senzacija.

Izdvojeni članak

Profesor matematike zahvaljujući algoritmu pronašao ljubav života

Postao heroj nacije

Poučeni njegovim primjerom, dječakovi kolege iz razreda također su obrijali glave. Učitelj – heroj vrlo je zadovoljan promjenom ponašanja svojih učenika, a pohvalio ga je i predsjednik Hasan Rohani, koji je također ponudio financijsku pomoć za dječakovo liječenje, piše Huffington Post.

Učitelj postao nacionalni heroj, zbog bolesnog učenika obrijao glavu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap