Pretraga

Učitelj postao nacionalni heroj, zbog bolesnog učenika obrijao glavu

A- A+

Ali Mohammadiana iz Irana postao je nacionalni heroj kada je iz solidarnosti prema bolesnom učeniku obrijao glavu.

Nije lako biti učitelj, no neki svoj poziv shvaćaju daleko ozbiljnije i važnije nego drugi. Iranac Ali Mohammadiana svoj posao uistinu vidi kao poziv, a to je i dokazao kad je iz solidarnosti prema bolesnom učeniku obrijao glavu. Zbog toga je postao heroj, ne samo u osnovnoj školi u Marivanu, već i u cijeloj zemlji.

Primijetio da bolesnog učenika ismijavaju

Na ovaj drastičan potez učitelj se odlučio nakon što je primjetio da djeca u razredu ismijavaju bolesnog učenika Mahana Rahimija, koji je zbog bolesti ostao bez kose. Ćelavi učitelj slikao se s bolesnim dječakom te potom fotografiju objavio na Facebooku.

– Naše glave osjetljive su na kosu. Mahan je izoliran nakon što je oćelavio, nestao je smijeh s njegova lica i bio sam zabrinut za njegove ocjene. Zato sam odlučio obrijati glavu kako bi mu pomogao da se vrati na pravi put, napisao je Mohammadiana i preko noći postao medijska senzacija.

Izdvojeni članak

Profesor matematike zahvaljujući algoritmu pronašao ljubav života

Postao heroj nacije

Poučeni njegovim primjerom, dječakovi kolege iz razreda također su obrijali glave. Učitelj – heroj vrlo je zadovoljan promjenom ponašanja svojih učenika, a pohvalio ga je i predsjednik Hasan Rohani, koji je također ponudio financijsku pomoć za dječakovo liječenje, piše Huffington Post.