Pretraga

Uhićen vođa katoličkih skauta (24): Zadovoljio pohotu nad djevojčicom (13)

A- A+

Zbog sumnje da je zadovoljio pohotu nad djevojčicom (13), Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je zatražilo istražni zatvor za 24-godišnjeg mladića. Kako doznaje Index, radi se o vođi katoličkih skauta. Policija kaže kako ga sumnjiči za pet kaznenih djela koje je počinio od prosinca prošle do lipnja ove godine.

policijski auto

foto: David Mandić / bauštela.hr

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 24-godišnjak počinio navedena kaznena djela na štetu djevojčice (2008.) od prosinca 2020. do lipnja 2021. godine na području jedne općine u Primorsko-goranskoj županiji, objavilo je Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci.

Primorsko-goranska policija je, naime, privela ovog tjedna mladića za kojeg se sumnja da je počinio od prosinca prošle do lipnja ove godine počinio pet kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Tražili istražni zatvor: Bojimo se da ne ponovi zločin

Nakon kriminalističkog istraživanja, Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je od suca istrage da odredi istražni zatvor protiv okrivljenika zbog, kako navode, opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

– Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je prije dva dana, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina iz članka 158. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona i zadovoljenja pohote pred djetetom mlađim od 15 godina iz članka 160. stavak 1. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog osumnjičenika te je protiv njega donijelo rješenje o provođenju istrage, kažu iz županijskog odvjetništva.

Miletić: Boli me što me nasljedio gnjusni pedofil

Index javlja kako je riječ o mladiću koji je bio predsjednik Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, iste organizacije koju je, prije odlaska u politiku, vodio i Mostov zastupnik Marin Miletić. A da se zločin počinio njegov nasljednik, svojim Facebook statusom to je potvrdio i sam Miletić, koji je poručio kako “užas i gnjusobu pedofila treba najstrože sankcionirati”.

Izdvojeni članak

Marin Miletić: Nastup na prosvjedu učitelja usmjerio me prema političkoj karijeri

– U teškom šoku sam nakon pročitane vijesti o pedofilu unutar katoličkih skauta. Posebno boli da je takav naslijedio lokalno vođenje katoličkih skauta Riječke nadbiskupije nakon što sam ja prije godinu i pol dana izašao iz organizacije.
Najoštrije osuđujem ovog i svakog drugog pedofila gdje god on bio i čime god se on bavio. Zločin pedofilije je najodvratniji i najgnjusniji čin koji odrastao čovjek može učiniti prema djeci, istaknuo je Miletić.

Zastupnik Mosta poručio je i kako “ova odvratnost pokazuje da nam je nužan antipedofilski zakon” koji je najavio njegov kolega Nikola Grmoja.

Za pedofile i one koji na bilo koji način brane ili promiču pedofiliju NEMA mjesta na slobodi u hrvatskom društvu. Očekujem od institucija da će pravedno kazniti dotičnog pedofila koji je ovime izdao sve temelje katoličkih skauta, crkve i zdravog razuma. Pozivam sve koji na bilo koji način dobiju bilo kakve informacije o bilo kojem pedofilu – neka odmah istog prijave policiji, zaključio je Miletić.