Pretraga

Upravo je pokrenut novi portal za mlade: Takvo nešto, uvjereni smo, još niste vidjeli

A- A+

Greenscreen.hr je novi portal za mlade, a fokusira se na održivi razvoj i zdrave životne navike. Pokrenuli su ga zajednički Savez izviđača Hrvatske i Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj.

greenscreen.hr

Novi portal za mlade Greenscreen.hr fokusiran je na održivi razvoj i zdrave životne navike
Foto: Greenscreen.hr vizuali (PR)

Kako pametnim planiranjem putovati održivo i stvoriti najbolje uspomene? Možemo li smanjenjem potrošnje energije kod kuće doista uštedjeti za stvari koje volimo? Zašto je second hand novi trend u svijetu mode i kako ga najbolje nositi? To su samo neka od pitanja na koja možete dobiti odgovor na novom portalu Greenscreen.hr.

Pokrenuli su ga Savez izviđača Hrvatske i Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj, a kako ističu, novi je portal prepoznatljiv po svojoj jednostavnosti i interaktivnosti. Glavni je cilj publiku na životan način upoznati s pojmom održivosti i njezine primjene u svakodnevici.

‘Klimatske promjene od nas zahtijevaju brzu, ambicioznu i odlučnu akciju’

Pokretači ovog inovativnog portala odlučili su se baš na tu formu jer su htjeli, kako kažu, zelenu edukaciju uvesti i u digitalni prostor kroz interaktivne zadatke i izgradnju jedinstvenog virtualnog stabla. Nakon što otvorite web stranicu, prikazat će vam se selekcija kratkih informativnih tekstova.

Nakon svakog pročitanog teksta, čeka vas kviz i izgradnja stabla. Kako se povećava broj vaših točnih odgovora, povećava se i stablo. Iz Veleposlanstva napominju kako su uzbuđeni lansiranjem novog portala jer dopiru do publike s važnim, suvremenim temama.

Nakon dolaska na web stranicu, korisnici čitaju kratke informativne tekstove i nakon njihovog usvajanja započinju s rješavanjem kviza i izgradnjom stabla. Kako se broj točnih odgovora povećava, povećava se i stablo. Glavni motiv iza angažmana američke ambasade objasnio je veleposlanik Mark Fleming.

– Klimatske promjene od nas zahtijevaju brzu, ambicioznu i odlučnu akciju. One nisu izazov koji ostavljamo budućim generacijama, već se s njim suočavamo. Pokretanjem Greenscreen.hr platforme, hrvatska publika, posebice ona mlađa, na inovativan i jednostavan način dobiva uvid u to kako svi zajedno možemo pridonijeti borbi protiv klimatskih promjena. Zato se ove godine, na tridesetu obljetnicu američko-hrvatskih veza, naše Veleposlanstvo udružilo sa Savezom izviđača Hrvatske. Kako bi unaprijedili borbu protiv klimatskih promjena, zajedno smo odlučili zasaditi 30 000 stabala, a zahvaljujući Greenscreenu, osim stabala smo posadili i svijest o klimatskim promjenama. Dok ostajemo ustrajni u klimatskoj borbi, veselimo se plodu kojim će ova digitalna platforma uroditi, kazao je Fleming.

Izdvojeni članak
odrziva moda

Kako istovremeno uživati u modi i paziti na okoliš? Odgovor ima studentica koja je otvorila svoj second hand

‘Želimo mladima približiti održivi način života i zdrave životne navike’

U želji da razgranaju svoju ideju i na ostale dijelove digitalnog prostora, tvorci Greenscreena ciljanoj se publici obraćaju i putem društvenih mreža. One su danas, među mladima, ipak nezaobilazan kanal. Ovo je samo jedan u nizu programa Saveza izviđača, istaknuo je njihov poslovni direktor Dan Špicer.

– Savez izviđača Hrvatske, kroz svoje projekte pošumljavanja Boranka i Šumoborci, uključio je do sada više od 12.000 volontera koji su, u suradnji s Hrvatskim šumama i brojnim drugim partnerima, posadili više od 150.000 novih stabala u sadnicama i drugom sadnom materijalu. Istovremeno, u školama smo proveli edukativne radionice o klimi i zaštiti okoliša za preko 12.000 mladih. Akcije pošumljavanja i edukacije nastavljamo dalje i ove godine, a sada, uz pomoć naših prijatelja iz Veleposlanstva SAD-a, održivi način života i zdrave životne navike želimo približiti mladima i kroz zabavan sadržaj, putem društvenih mrež, rekao je Špicer.

Korisnici TikToka, Instagrama i Facebooka nekad će tako, objašvnjavaju tvorci, na svojim naslovnicama naletjeti na sadržaj s Greenscreena.