Pretraga

Uspjehe Alme i Ante Tonija pratimo iz godine u godinu: Poslušajte ih uživo na Weekend Media Festivalu na panelu o mladima

A- A+

Danas u Rovinju počinje 11. izdanje Weekend Media Festivala, najvećeg događanja za medijsku i komunikacijsku industriju u jugoistočnoj Europi. Među zanimljivim predavačima, panelistima te brojnim temama, svoje mjesto našli su i mladi. Panel ‘Na mladima svijet ostaje…čim o tome stariji donesu odluku’ svim će sudionicima dati uvid u generaciju rođenu u 21. stoljeću, njihovo viđenje današnjeg svijeta te kako oni vide svoju budućnost u njemu. U panelu sudjeluju Alma Džafić i Ante Toni Debelić, čiji rad srednja.hr intenzivno prati iz godine u godinu.

Alma Džafić i Ante Toni Debelić na 11. Weekend Media Festivalu | Foto: WMF promo, Facebook WSDC Croatia and Slovenia 2018, srednja.hr

Jesu li mladi danas stvarno lijeni, nezahvalni i nesposobni da se brinu za sebe i samo bulje u te svoje telefone i ostale ekrane? Ili su to predrasude koje o mladima šire starije generacije skrivajući tako vlastiti strah od promjena svijeta oko sebe koje sve teže razumiju i još teže im se prilagođavaju?

Upoznajte generaciju rođenu u 21. stoljeću

Ovo su samo neka od pitanja koja će na 11. izdanju Weekend Media Festivala, koji danas počinje u Rovinju, otvoriti panel ‘Na mladima svijet ostaje…čim o tome stariji donesu odluku’. Tako će posjetitelji WMF-a imati priliku upoznati generaciju rođenu u 21. stoljeću i iz prve ruke čuti kakvo je njihovo viđenje današnjeg svijeta i kako vide svoju budućnost u njemu.

Na panelu koji počinje u 11:15 u subotu, sudjeluju:

  • Ante Toni Debelić, poduzetnik, izvršni direktor @GrowCity, marketing entuzijast (Hrvatska)
  • Alma Džafić, debatantica, uskoro studentica psihologije i voditeljica debatnog kluba u II. gimnaziji u Zagrebu (Hrvatska)
  • Tamara Kojić, aktivistkinja (Srbija)
  • Matej Lončarić, 24sata, Voditelj video odjela 24sata i JoomBoosa (Hrvatska)
  • Moderator: Branimir Brkljač, iskusni početnik (Srbija)

Debatantica sa zapaženim svjetskim uspjesima

Izdvojeni članak

Godinama pratimo njihove uspjehe, a sad imamo insajdersku priču: Svjetsko debatno prvenstvo iz perspektive jedne natjecateljice

Srednja.hr iz godine u godinu pomno prati rad i zapažene uspjehe dvoje panelista – Alme Džafić i Ante Tonija Debelića.

Alma Džafić kao donedavna učenica II. gimnazije u Zagrebu i članica hrvatske debatne reprezentacije, u posljednje dvije godine sudjelovala je na dva svjetska debatna prvenstva. Reprezentacija je na oba prvenstva ostvarila zapažene uspjehe; prošle godine na Baliju repka je ostvarila najbolji rezultat Hrvatske dotad, plasirajući se u eliminacijske runde, ali i osvojivši brončanu medalju u kategoriji zemalja kojima engleski nije materinski jezik. Ove godine svjetsko debatno prvenstvo održalo se u Zagrebu, a reprezentacija je obranila prošlogodišnju broncu u kategoriji država kojima engleski nije materinski jezik. Svoj obol uspjesima je dala i Alma, uskoro studentica psihologije na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Dva mjeseca nakon pobjede na ‘Ideji godine’ otvorio vlastitu firmu

Izdvojeni članak

[Ideja godine ’18] Prošlogodišnji pobjednik Ante Toni Debelić: Samo dva mjeseca nakon pobjede je otvorio vlastitu firmu

Ante Toni Debelić, mladić iz Rijeke, prošlogodišnji je pobjednik našeg srednjoškolskog poslovnog natjecanja ‘Ideja godine’. Ante Toni pobijedio je sa svojim projektom GrowCity u kojem je razvio ideju za uzgoj hrane u brodskim kontejnerima i to u bilo kojem dijelu svijetu. Samo dva mjeseca nakon pobjede na ‘Ideji godine’ otvorio je vlastitu firmu.

– Ideja Godine bila je prekretnica koja je započela moje poduzetničko putovanje. Prošlo je godinu dana od osvajanja nagrade te, gledajući unatrag, moj život je neprepoznatljiv. Veliku većinu svoga vremena provodim radeći u firmi, koja je nastala 2 mjeseca nakon prošlogodišnjeg finala. Natjecanje je napravilo onaj ključni ‘aha!’ trenutak koji me odgurnuo u jedan potpuno novi smjer, koji me natjerao da naučim toliko novih vještina i znanja da bih opstao na tržištu, riječi su kojima Ante Toni opisuje utjecaj Ideje godine na njegov životni razvoj, rekao nam je Ante Toni prije nekoliko mjeseci.

Vidimo se na Weekendu na panelu o mladima i s mladima!