Pretraga

Užas u Istri: Dvojica 18-godišnjih vozača izazvali prometnu nesreću i teško ozlijedili maloljetnicu

A- A+

Dvojica pulskih 18-godišnjaka sinoć su uzrokovali prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđena maloljetna pješakinja. Od siline udarca, drugi automobil popeo se na nogostup i udario u maloljetnicu, odbacivši je na žičanu ogradu parkirališta, a automobil se zaustavio udarivši u betonsku ogradu. Uz teže ozljede pješakinje i maloljetnog suvozača, protiv oba vozača policija podnosi prijavu zbog kršenja prometnih propisa i izazivanja prometne nesreće s teškim ozljedama.

policijski auto na kojem piše policija

foto: PU istarska

Sinoć se u Puli dogodila nesreća kada se 18-godišnjak, koji je bio zaustavljen djelomično na nogostupu u Zagrebačkoj ulici, počeo uključivati u promet automobilom, pulske registracijske oznake, a da pritom nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom. PU istarska potvrdila je kako je pritom došlo do kontakta između njegovog vozila i automobila, pulskih registracijskih oznaka, kojim je kolnikom Zagrebačke ulice neprilagođenom brzinom upravljao drugi 18-godišnjak.

– Od siline udarca, drugi automobil popeo se na nogostup i udario u maloljetnu pješakinju te ju je odbacio na žičanu ogradu parkirališta. Automobil je nastavio kretanje i udario prednjim dijelom u betonsku ogradu, gdje se zaustavio, izvijestila je PU istarska.

Izdvojeni članak

Svaku četvrtu prometnu nesreću lani je skrivila mlada osoba: Prebrza vožnja nije jedini problem

Kako doznaje glasistre.hr, pješakinja je od siline udarca odbačena u žičanu ogradu te su ju morali izvlačiti vatrogasci. Vozač drugog automobila zadobio je u nesreći lakše ozljede, dok je njegov maloljetni suputnik teže ozlijeđen, kao i maloljetna pješakinja.

Policija navodi kako su i jedan i drugi vozač kršeći prometne propise izazvali prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe teže ozlijeđene, protiv njih se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.