Pretraga

Užas u Istri: Prijavljeno silovanje maturantica, priveden 19-godišnjak iz Austrije

A- A+

Policijska uprava istarska istražuje navode o silovanjima tijekom događaja za maturante X-Jam na poluotoku Lanterna kod Poreča, a na kojem su prisustvovali maturanti iz Austrije. Iz policije su potvrdili kako je tijekom istrage uhićen 19-godišnji austrijski državljanin.

policija automobil kombi

Ivan Klindić www.ivanklindic.info

Policijska uprava za Index.hr potvrdila je da istražuje navode o silovanjima tijekom događaja za austrijske maturante X-Jam kod Poreča. Iz policije kažu kako su od 20. lipnja do 10. srpnja 2021. godine zaprimila dvije prijave o kaznenim djelima protiv spolne slobode.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici utvrdili su sumnju da je 19-godišnjak 7. srpnja počinio kazneno djelo silovanje na štetu mlađe punoljetne ženske osobe. I žrtva i počinitelj su austrijski državljani na maturalnom putovanju, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 8. srpnja, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, rekla je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač za Index.hr koji doznaje i da je žrtva silovanja bila 18-godišnja djevojka iz Austrije.

Izdvojeni članak
premijer andrej plenković

Premijer predstavio velike izmjene zakona nakon što su studentice progovorile o seksualnom nasilju na faksevima

Index.hr piše i kako u drugom prijavljenom slučaju istraživanje još uvijek traje i policija poduzima radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja, odnosno kaznenog djela koje je prijavljeno. Neslužbeno se doznaje i kako se u oba slučaja radilo o zatvorenim eventima namijenjenim austrijskim maturantima te da je u drugom slučaju involviran zaštitar, inače austrijski državljanin.

– Radi zaštite privatnosti i dostojanstva žrtava nismo u mogućnost iznositi nikakve druge detalje događaja, rekli su iz PU istarske za Index.hr.