Pretraga

Roditelj ispljuskao i ispljuvao spremačicu škole, intervenirala i policija: Zbog svega škola uvodi novu mjeru

A- A+

Novi incident u kojem je intervenirala policija dogodio se u utorak u područnoj školi u Kožinu kraj Zadra. Roditelj je fizički napao spremačicu, koja navodno nije dozvolila da njegovo dijete uđe u školu za vrijeme odmora. Policija još uvijek istražuje slučaj.

PŠ u Kožinu | foto: srednja.hr/ screenshot: Google Maps

Policija je još jednom u posljednjih nekoliko tjedana imala intervenciju u školi, ovoga puta područnoj školi u Kožinu kraj Zadra.

Roditelj ispljuskao spremačicu

Prema neslužbenim informacijama koje je objavio Zadarski.slobodnadalmacija.hr, jedan je roditelj u utorak ispljuskao, a zatim i ispljuvao 60-godišnju spremačicu jer nije njegovom djetetu dala da za vrijeme školskog odmora uđe u školu. Dječaku je pritom navodno ozlijeđeno rame, dok je spremačica zadobila ozlijede uha ustanovljene u zadarskoj Općoj bolnici.

Ova područna škola u sastavu je OŠ Petra Preradovića u Zadru, a roditelji svih učenika su nakon incidenta dobili obavijest da ove srijede moraju djecu dovesti na vrijeme jer će se sve škole nakon osam sati  zaključavati. Ravnatelj OŠ Petar Preradović Ante Barać potvrdio je za Zadarski.slobodnadalmacija.hr kako je odluka o zaključavanju škola donesena nakon ovog incidenta. Naveo je i da će od danas na ulazu škola biti portir koji će bilježiti ulaske te da su već ranije imali ovakvih situacija.

Izdvojeni članak
policija

Incident u zagrebačkoj školi, došla i policija: Učiteljica se iz straha s djecom zaključala u razred

Istraga još traje, ovo nije izolirani slučaj ovog mjeseca

S obzirom na to da je u školi intervenirala policija PU zadarskoj poslali smo upit oko toga koji su zaključci istrage. Potvrđuju da su odmah nakon saznanja započeli s ‘provođenjem potrebitih mjera i radnji s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja.’ Međutim, kriminalističko istraživanje još nije okončano.

Podsjetimo kako je ovo jedan od, nažalost, nekoliko incidenata u školama u kojima je u zadnja dva tjedna intervenirala policija. Naime, sredinom mjeseca policija je imala intervenciju u splitskoj osmoljetki, kao i u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi. U oba slučaja bila je riječ o neprimjerenom ponašanju roditelja prema djelatnicima škola pred očima učenika.