Pretraga

Užas u Zagrebu: Maloljetnici upaljačem zagrijavali metke, jedan je teško ozlijeđen

A- A+

Teško je ozlijeđen maloljetnik koji je s drugim maloljetnikom u kući u Zagrebu zagrijavao metke pri čemu je došlo do eksplozije. Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da je maloljetnik u KBC-u Zagreb. Podsjetili su i na kampanju ‘Manje oružja, manje tragedija’ kojoj je cilj spriječiti zlouporabu oružja, eksplozivnih tvari i drugih ubojitih sredstava.

metci

Metci | foto: Pixabay

Maloljetnik je teško ozlijeđen u Zagrebu u Dubravi zbog posljedica zagrijavanja metka upaljačem. Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da je u ponedjeljak ujutro maloljetnik u kući pronašao streljivo koje je dao drugom članu obitelji, također maloljetniku.

Potom su streljivo, to jest metke zagrijali upaljačem te je došlo do eksplozije. Jedan maloljetnik teško je ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Zagreb. Iz policijske uprave podsjetili su na kampanju ‘Manje oružja, manje tragedija’ u kojem građane pozivaju da dragovoljno predaju oružje ili streljivo ako ga još čuvaju.

– Građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje trebaju obavijestiti najbližu policijsku postaju ili broj 192, stoji u opisu kampanje.

Izdvojeni članak

Tragedija u susjedstvu: Učenici se išli kupati u jezeru, dvojica se utopila

Tijekom 2021. i 2022. godine građani su u Zagrebu dragovoljno predali 1.087 komada raznog vatrenog oružja, od čega 112 komada automatskog vatrenog oružja, 57.394 komada raznog streljiva te 20,12 kilograma eksploziva. U prvih šest mjeseci ove godine već je predano 37 komada automatskog vatrenog oružja. Podsjetimo, nakon što je mladić kod Bjelovara u kolovozu prošle godine dva puta opalio iz puške, istog dana je drugi 25-godišnjak policiji dragovoljno predao poluautomatsku pušku Crvena Zastava, kalibra 7,62×39 milimetara.

– Puška je pohranjena u skladište ubojite opreme policijske uprave te će biti uništena, kazali su tada iz policije.