Pretraga

Uznemirujuće: Miješanje vodke i Red Bulla još opasnije nego se dosad mislilo!

A- A+

Miješanje alkohola i energetskih napitaka još je opasnije nego što se smatralo dosad, i može donijeti još više štete nego što se mislilo. Takva praksa dovodi do nasilja i otrovanja, pokazalo je novo istraživanje.

Vjerojatno su vas mnogo puta upozorili da je opasno miješati energetska pića s alkoholom, no Red Bull-vodka je i dalje vrlo popularna kombinacija, koju redovito konzumira čak dvije trećine studenata u Europi. Sada je otkriveno kako konzumacija takvih pića može dovesti do nasilja i visoke razine intoksikacije, Mail Online.

Prijašnja istraživanja koja odbacuju rizike financirao Red Bull

Stručnjaci su sve zabrinutiji za mlade koji preferiraju pijenje mješavine vodke i energetskih pića poput popularnog Red Bulla, te tvrde da takvo ponašanje dovodi do vrlo loših posljedica. Ankete su pokazale kako je ovo piće vrlo popularno među mladima, budući da ga redovito konzumira čak dvije trećine studenata Europe. Iako su neka istraživanja pokazala kako se ne bi trebali zabrinjavati oko rizika, mnoga od tih ispitivanja bila su plaćena upravo od strane Red Bulla, rekao je profesor psihologije Peter Miller.

Izdvojeni članak

Studentica (22) postala internetska heroina zbog 3.4 promila alkohola u krvi

Dovodi do agresivnosti i visoke razine intoksikacije

Također, ta su istraživanja pokazala rezultate koji se dobivaju pri konzumaciji samo jednog takvog napitka, no činjenica je da mladi rijetko staju na tom jednom. Upravo zbog toga, studije koje analiziraju statističke poveznice određenih formi ponašanja i konzumenata mješavine energetskih pića i alkohola pokazuju da su isti skloni konzumirati veće količine alkohola, te potom sudjelovati u agresivnom ponašanju, ozljeđivati se i sjedati pijani za volan automobila.