Pretraga

Važni datumi: Jesenski rok upisa u srednje 2014/2015

A- A+

U slučaju da učenici nisu u mogućnosti pristupiti ljetnom roku upisa u srednje škole, potonje mogu napraviti na jesen. U nastavku vam donosim sve važne datume vezane za druge elektronske upise na jesenskom roku 2014./2015. godine.

U tijeku je ljetni rok upisa u srednje škole, to jest drugi po redu e-upisi kojima pristupaju svi učenici koji su se odlučili nastaviti obrazovati po završetku osnovne škole. No, nisu svi u mogućnosti pristupiti ljetnom roku, stoga imaju na raspolaganju jesenski rok. Stoga pogledajte koji su to važni datumi na koje trebate obratiti pažnju ako ćete se upisivati u srednju na jesen.

Izdvojeni članak

Upisi u srednje: Sve bitno na jednom mjestu

Prijave programa i odabir škola

Danom 25. kolovoza počinje jesenski rok upisa u srednje škole. Točnije zadnjeg ponedjeljka u kolovozu učenici se prijavljuju u sustav te prijavljuju obrazovni program što traje sve do 1. rujna.

Od 25. kolovoza učenici dostavljaju i osobne dokumente, svjedodžbe i ostale dokumentacije za kandidate izvan redovitog sustava obrazovnja RH. Navedenim datumom školarci dostavljaju i dokumentaciju redovitih učenika, odnosno stručno mišljenje školskog liječnika ili HZZ-a te ostale dokumente kojima ostvaruju dodatna prava na upis.

U srijedu 27. kolovoza završavaju prijave obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere znanja, a već dan nakon, odnosno 28. i 29. kolovoza provode se dodatni ispiti. Isti dan kad se budu pisali, unose se rezultati dodatne provjere znanja, a učenici imaju pravo žaliti se na rezultate, ocjene, osobne podatke i ostale unesene podatke do 30. kolovoza.

Izdvojeni članak

Izračunajte svoje bodove za upis u srednju školu 2014/2015

Istim datumom završava unos rezultata s popravnih ispita te se brišu s lista kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete.

Zamolbe za promjenu redoslijeda

Kao što smo već naveli, 1. rujna zaključava se odabir obrazovnih programa te se počinju ispisivati prijavnice. Krajnji rok za zaprimanje popunujenih prijavnica je 3. rujna, a iste učenici dostavljaju razrednicima koji ih dalje šalju Središnjem prijavnom uredu.

Zatim slijedi brisanje kandidata s popisa koji nisu zadovoljili preduvjete kao i dostavili prijavnice. Srijeda 3. rujna ujedno je i krajnji rok za podnošenje zamolbe za promjenom redoslijeda prijavljenih programa na listi prioriteta.

Objava konačnih rang lista

Konačne ljestvice poretka učenici će moći vidjeti 4. rujna, a već sljedećeg dana moraju dostaviti dokumente koji su uvjet za upis u određene programe obrazovanja. Također prvog četvrtka u rujnu  trebate dostaviti i potpisani obrazac o upisu u prvi razred srednje škole, odnosno upisnicu u srednju školu.