Pretraga

Veleučilište sklopilo suradnju: Troje studenata pivarstva dobit će stipendiju od 1.200 kuna mjesečno

A- A+

Troje studenata pivarstva i strojarstva na karlovačkom Veleučilištu dobit će stipendiju koju osigurava HEINEKEN Hrvatska. Ovih dana potpisan je sporazum o obrazovno tehničkoj suradnji između tvrtke HEINEKEN Hrvatska i Veleučilišta u Karlovcu kojim će troje najboljih studenata dobivati 1.200 kuna mjesečno.

Voditelj pivovare Veleučilišta Goran Šarić, dekan Ivan Štedul i predsjednica Uprave HEINEKEN Hrvatska Marta Bulhak

Voditelj pivovare Veleučilišta Goran Šarić, dekan Ivan Štedul i predsjednica Uprave HEINEKEN Hrvatska Marta Bulhak | Foto: PR

HEINEKEN Hrvatska i Veleučilište u Karlovcu sklopili su sporazum kojim nastavljaju dugogodišnju uspješnu suradnju. HEINEKEN će stipendirati troje najboljih studenata Veleučilišta, s fokusom na pivarstvo i strojarstvo. Stipendija će iznositi 1.200 kuna mjesečno, a osim stipendija za studente predviđena je mogućnost izvođenja prakse, sezonski rad studenata, a potencijalno i zaposlenje po završetku studija.

Sve o procesu proizvodnje piva

Stručni studij Prehrambene tehnologije na Veleučilištu u Karlovcu nudi smjer Pivarstva koji postoji već više od 20 godina. Jedinstven je u Hrvatskoj, a studenti tog usmjerenja postaju vrsni poznavatelji cjelokupnog procesa proizvodnje piva. Osim što se upoznaju s osnovama strojarstva, anorganske i organske kemije i biologije, također uče o tehnikama proizvodnje piva te o tehnologijama čišćenja i pakiranja proizvoda.

Upravo će znanja sa smjera Pivarstvo biti korisna i radnicima karlovačke pivovare. Veleučilište će im pružiti edukaciju u području sigurnosti proizvoda i higijene u proizvodnji, zatim mogućnost izvođenja laboratorijskih ispitivanja te razmjenu znanja o novostima i trendovima u pivarstvu. Također, suvremena mikropivovara Veleučilišta će poslužiti i za razvoj novih proizvoda te kuhanje piva za događaje i pokazne radionice.

Izdvojeni članak

Razgovarali smo sa studentima koji studiraju u Karlovcu: Ističu zanimljive studije i puno terenske nastave

‘Vjerujem da je ulaganje u znanje najbolja investicija’

HEINEKEN Hrvatska prepoznao je važnost suradnje s Veleučilištem upravo iz razloga što djeluju u istoj zajednici.

– U karlovačkom Veleučilištu vidimo svog prirodnog partnera. Djelujemo u istoj zajednici gdje proizvodimo naše Karlovačko pivo i u kojoj smo među svojima još od davne 1854. godine. Vjerujem da je ulaganje u znanje najbolja investicija, stoga me posebno veseli što ćemo financijski podržati nabolje studente, s fokusom na pivarstvo i strojarstvo, izjavila je prilikom potpisivanja sporazuma predsjednica Uprave HEINEKENA Hrvatska, Marta Bułhak.

Dekan veleučilišta Ivan Štedul tom prilikom je istaknuo kako obrazovne ustanove moraju postati mjesta na kojima se surađuje s industrijom na rješavanju problema iz stvarnoga svijeta te da se primijenjenim obrazovanjem i timskim znanstveno-istraživačkim radom može značajno doprinijeti razvoju gospodarstva.

– Posebno nas veseli sporazum o suradnji s tvrtkom HEINEKEN Hrvatska u kojoj prepoznajemo izvrsnog partnera te smo ponosni što su u našim studentima prepoznali buduće stručnjake te im pružili priliku za osobni razvoj, kako za vrijeme studiranja, tako i nakon završenog studija, izjavio je Štedul.