Pretraga

Velika novost za sve koji nakon škole ili faksa idu na burzu: Od sad je lakše obaviti prijavu

A- A+

Kada jednom završite školu ili fakultet i nakon toga krenete tražiti posao, postoji opcija prijave na Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ), u evidenciju nezaposlenih osoba. Do sada se ta prijava obično obavljala na način da su građani osobno dolazili u najbližu ispostavu HZZ-a. No, po novom više nema potrebe za tim – prijavu je moguće obaviti i online.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Od ovog utorka nezaposlene osobe i one koje traže posao u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) mogu se prijaviti online putem. Na taj je način moguće i podnijeti online zahtjev za novčanu naknadu.

– Online prijava i online zahtjev za novčanu naknadu nove su online usluge Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojima je omogućena brža i jednostavnija prijava u evidenciju Zavoda i podnošenje zahtjeva za novčanu naknadu za što Vam je potreban samo token banke, e-osobna iskaznica ili vjerodajnica FINA-e, priopćeno je iz HZZ-a.

Izdvojeni članak
Žena u rukama drži tablet

HZZ već niz godina dodjeljuje potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje: Evo kako su iskorištene

Do sada se je prijava na burzu obično vršila fizičkim dolaskom u najbližu ispostavu HZZ-a. Tako ju možete vršiti i dalje – osobnim dolaskom prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta, a možete se prijaviti i preporučenom poštom. Prijave e-mailom bile su moguće do ove srijede i putem maila više se nije moguće prijavljivati.

Kako navode iz HZZ-a, sastavni dio online prijave je i registracija na portalu Burza rada koja uključuje i verifikaciju e-mail adrese.

– E-mail adresa se verificira na način da se u Kontakt podacima u polje E-mail upiše ispravna e-mail adresa i klikne na tipku Verificiraj. Nakon što zaprimite e-mail poruku u svoj inbox, potrebno je kliknuti na poveznicu za verifikaciju koja će Vas preusmjeriti na portal gdje će biti prikazana poruka o uspješnoj verifikaciji te će Vaša e-mail adresa biti upisana u sustav kao valjana. Ako uskoro nakon klika na tipku Verifikacija na navedenu e-mail adresu ne dobijete potvrdu, molimo Vas da provjerite je li upisana adresa ispravna, kao i svoj spam ili junk folder, stoji u uputi HZZ-a.