Pretraga

Velika je odluka pred osmašima pa će ih tisuće krajem tjedna okupirati zagrebački Zrinjevac i splitski Kazališni trg

A- A+

Tradicionalna manifestacija ‘Dojdi osmaš, Zagreb te zove’ na kojoj će se predstaviti 80-ak srednjih škola, održava se u petak 11. svibnja od 10 do 16 sati u Parku Zrinjevac. Gotovo istovjetan događaj će pak u Splitu biti održan 12. svibnja od 10 do 15 sati. Radi se o manifestaciji ‘Dan srednjih škola Splitsko dalmatinske županije’, na kojoj će se škole iz ove županije predstaviti na Kazališnom trgu – Trgu Gaje Bulata.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Brojni osmaši, a posredno i njihovi roditelji, već su sada u pomalo stresnom stanju, budući da je pred njima velika odluka – koju srednju upisati? Stoga će ove manifestacije biti izvrsna prilika za upoznavanje s mogućnostima, iskustvima te uvjetima upisa u pojedine srednje škole.

Izdvojeni članak
foto: Ivan Božić|srednja.hr

Poznat datum održavanja važnog događanja za sve koji upisuju srednju: Na ‘Dojdi osmaš’ predstavlja se 80-ak škola

U Zagrebu će se na Zrinjevcu predstaviti oko 80-ak srednjih škola, a osim informiranja, bit će priređen i bogat zabavni program.

– Učenici i posjetitelji moći će tijekom razgledavanja štandova uživati i u prigodnom umjetničkom programu, odnosno glazbeno-scenskim nastupima zagrebačkih srednjoškolaca. Tom će se prigodom učenici moći upoznati s programima srednjih škola, razgovarati s učenicima i profesorima, saznati više o radu i svakodnevici učenika u pojedinim školama, kao i o njihovim redovnim, izbornim i fakultativnim programima te dodatnim obrazovnim i sportskim aktivnostima, poručio nam je nedavno, Ivica Lovrić, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje.

U Splitu će pak doslovno sve škole iz županije imati svoje informativne štandove, a uz njih, kao i u Zagrebu, predstavit će se i neke institucije poput lokalnih zavoda za zapošljavanje, obrtničkih te gospodarskih komora.

Na Dojdi osmašu će svoj štand imati i portal srednja.hr pa će budući srednjoškolci primjerice moći na našem online kalkulatoru izračunati broj bodova za upis u srednju te doznati i druge značajne informacije koje smo prikupili od škola te kroz višegodišnji rad na temama zanimljivim srednjoškolcima.

Kako je izgledao prošlogodišnji ‘Dojdi osmaš, Zagreb te zove!’ možete vidjeti u fotogaleriji na ovoj poveznici. Koje su pak srednje škole u Zagrebu lani upisivali najbolji učenici, provjerite ovdje, a koje u Splitsko-dalmatinskoj županiji, doznajte na ovoj poveznici.

Sve vijesti vezane za upise, pratite na našoj rubrici Upisi u srednje te na istoimenoj Facebook stranici.