Pretraga

Velika tuga na Korčuli: U prometnoj nesreći poginuo 20-godišnji hrvatski nogometaš

A- A+

Nogometaš Hajduka, David Trifković, poginuo je u teškoj prometnoj nesreći u subotu u Veloj Luci na Korčuli. Život je izgubio na mjestu događaja, a njegov suputnik zadobio je lakše ozljede. Od mladog nogometaša oprostili su se iz kluba.

David Trifković | foto: Pexels, screenshot Facebook

David Trifković, 20-godišnji igrač Hajduka i vaterpolo kluba Vela Luka, preminuo je u prometnoj nesreći na Korčuli, potvrdili su iz PU dubrovačko-neretvanske. Kako navode, mladi vozač nije koristio sigurnosni pojas te je od ozljeda preminuo na mjestu događaja. Njegov suputnik, također 20-godišnjak, u automobilu je bio vezan te je zadobio lakše tjelesne ozljede.

‘David neka počiva u miru’

Do prometne nesreće došlo je tako da je 20-godišnjak tijekom kretanja državnom cestom D-118 iz smjera Blata u smjeru Vela Luke, izlaskom iz lijevog zavoja zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i udario u kameno-betonski zid uz rub kolnika. Zatim je, navode iz PU dubrovačko-neretvanske, vozilo prvo prednjim, a zatim i stražnjim dijelom udarilo u nadstrešnicu. Na kraju se automobil prevrtao te se zaustavio na suprotnoj kolničkoj traci.

David je u Hajduku, kako piše na njihovim stranicama, igrao na poziciji srednji vezni, a prije Hajduka igrao je za klub BŠK Zmaj Blato, također na Korčuli. Od Davida oprostili su se na Facebooku nogometnog kluba Hajduk.

– Tužna vijest u ranim jutarnjim satima pogodila je Velu Luku i Hajduk. Teška prometna nesreća dogodila se na ulazu u Velu Luku u kojoj je život izgubio naš mladi igrač David Trifković. David je u svojoj nažalost prekratkoj karijeri u bijelom dresu sudjelovao u prošlogodišnjem osvajanju prvog mjesta u 2. ŽNL DN. Iskrena sućut obitelj Trifković, a naš David neka počiva u miru, objavljeno je na Facebooku NK Hajduk 1932 Vela Luka.

‘Dobar igrač, još bolji čovjek i prijatelj’

Osim što je bio nogometaš, David je igrao i vaterpolo za Vela Luku. Tako se i taj njegov klub od Davida oprostio na Facebooku.

– Danas nas je u ranojutarnjim satima iznenadno napustio naš dugogodišnji igrač David Trifković. Osim što je bio dobar igrač, David je bio još bolji čovjek i prijatelj te će nam ostati svima u lijepom sjećanju. U ime Vaterpolo kluba Vela Luka izražavamo iskrenu sućut članovima obitelji. Počivao u miru Božjem, stoji na Facebooku Vaterpolo kluba Vela Luka.