Pretraga

Velika tuga u Rijeci, preminuo omiljeni učitelj geografije: ‘Dugo ćemo vas osjećati i poznavati’

A- A+

Tužna vijest stiže iz Osnovne škole Nikola Tesla u Rijeci. Preminuo je tamošnji omiljeni učitelj geografije, Željko Vidaković. Od njega se dirljivim riječima opraštaju brojni kolege i bivši učenici.

preminuo željko vidaković

Foto: Facebook/Unsplash

Osnovna škola Nikola Tesla u Rijeci objavila je na svom službenom Facebook profilu vijest da je nakon teške bolesti preminuo učitelj geografije, Željko Vidaković. Od njega su se oprostili detaljnom objavom punom dirljivih riječi.

– Preminuo je Željko Vidaković, naš učitelj geografije i tek odnedavno umirovljenik.  Iako ga je zdravstvena situacija udaljila od školskih klupa i prilično prije umirovljenja, bio je itekako prisutan među nama. Javljao se, navraćao, bio je u tijeku sa svime što se u Tesli događa. Zagrljaji i poljupci s kolegama, glasan smijeh i brojne šale, bili su dašak opuštenosti i zabave u ponekad preozbiljnim mislima i licima, stoji u objavi Osnovne škole Nikola Tesla.

Istaknuli su da je Vidaković bio vrstan i priznat učitelj, u potpunosti posvećen nastavnom procesu i učenicima. Kužu i da je bio kreativan, nepredvidiv u dosjetkama, pun šala, čovjek koji je težio učenicima otkriti geografski svijet i potaknuti ih da sami nastave istraživati svijet oko sebe.

– Priča našega kolege i učitelja Željka nastavlja se u nama koji smo ga poznavali i bili njegovi prijatelji, poznanici, suradnici i učenici. Dugo ćemo vas osjećati i poznavati u našoj Tesli. Počivajte u miru, napominju u objavi.

U komentarima ispod objave Osnovne škole Nikola Tesla, javili su se brojni bivši kolege i učenici, koji su preminulom učitelju odlučili pružiti još nekoliko dirljivih riječi. Ispraćaj će se održati u mjestu Triblju.